Previsió meteorològica

Els meteoròlegs ja ho avisen: tempestes imminents a Espanya

  • Arriben pluges: ¿plourà a Barcelona?

  • ¿Plourà per Sant Jordi?

Els meteoròlegs ja ho avisen: tempestes imminents a Espanya

Alfons Puertas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana sembla prometre més moviment meteorològic que les anteriors d’abril. Veurem episodis de pluges i tempestes, tot i que no sembla que puguin remeiar en absolut la desesperant situació de sequera que assola bona part del territori espanyol.

Aquest dilluns ja vam tenir algun exemple d’aquesta inestabilitat primaveral, amb pluges al nord-est de Catalunya i, ja de matinada, a les comarques del sud. Aquest dimarts, la inestabilitat s’estendrà a nous territoris i serà més intensa. De nou, s’esperen xàfecs a Catalunya que s’acostaran molt a l’àrea de la ciutat de Barcelona.

Dimecres, el vent de llevant podria provocar lleus xàfecs a la zona de l’Estret. Dijous hi haurà una treva breu i a partir de divendres s’imposarà la inestabilitat.

Cap de setmana inestable

Els canvis que s’esperen a l’entrada del cap de setmana estaran provocats per un front atlàntic. Divendres es podran formar tempestes a zones del centre i sobretot a l’est peninsular. A la tarda hi podria haver tempestes a punts de l’est de Castella i Lleó, a l’entorn del sistema Ibèric, a àmplies zones d’Aragó i a bona part de Castella-la Manxa. Puntualment, aquestes tempestes podrien ser fortes i no es descarta la calamarsa.

El front continuarà avançant dissabte i deixarà pluges i tempestes a Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura i l’oest d’Andalusia. Les acumulacions més destacables es podrien donar en àrees de Huelva i el nord de Càceres. El front continuaria avançant cap a l’est per la Península i podira arribar a regions del Cantàbric més oriental i la zona centre peninsular al migdia.

Notícies relacionades

Al final del dia, les precipitacions arribarien a Navarra, Aragó i l’interior de Catalunya. Al Pirineu podrien anar de nou acompanyades de tempestes.

Diumenge les tempestes aniran desapareixent de l’oest peninsular i es mantindran a zones de Catalunya, tot i que encara és aviat per saber amb exactitud on i amb quina intensitat.

Temes:

Pluges Primavera