Previsió meteorològica

Temps de Catalunya avui, divendres 12 de maig de 2023: les tempestes s’estenen

Una DANA portarà més xàfecs i un descens de les temperatures

  • L’Aemet llança un avís especial

  • «Tingues el paraigua a mà»: l’avís dels experts

  • L’arribada dels ‘sants de glaç’: fred, pluges i neu

Temps de Catalunya avui, divendres 12 de maig de 2023: les tempestes s’estenen
2
Es llegeix en minuts

Catalunya passarà aquest divendres, 12 de maig, pel dia més mogut de la setmana, després de les tempestes que van escombrar dijous bona part del nord-est del territori. L’arribada d’una DANA, una bossa d’aire fred, estendrà les tempestes i xàfecs per gairebé totes les comarques, sobretot durant la tarda. Els termòmetres baixaran. La inestabilitat continuarà els pròxims dies.

.

Els núvols, amb alguns períodes de cel més serè, taparan gairebé tot Catalunya durant la jornada. Fins a mig matí s’esperen xàfecs en punts del litoral i prelitoral central i el sud de la Costa Brava.

A partir de llavors, s’estendran a altres punts de l’est, del terç nord i la serra prelitoral. A la tarda, la pluja s’estendrà per la resta de comarques.

Les precipitacions podrien ser fortes en comarques de la meitat est de Catalunya, per a les quals la Generalitat ha activat avisos per intensitat de pluja. Els xàfecs vindran sovint acompanyats de tempesta i calamarsa.

La cota de neu se situarà als 1.700 metres en general, tot i que al vessant nord del Pirineu estarà a prop dels 1.400

Descens tèrmic

La temperatures continuaran el seu descens notable i se situaran ja clarament per sota dels registres normals en aquest punt de maig.

Notícies relacionades

Als dos extrems de la costa hi haurà ratxes fortes de vent durant el matí. A partir de mitja tarda, es registraran ratxes intenses a l’interior.

A partir de dissabte, els xàfecs, tot i que amb menor intensitat i freqüència, continuaran, igual com diumenge. La setmana també començarà amb una inestabilitat destacada. Els termòmetres, que pujaran durant el cap de setmana, tornaran a caure dilluns. Els registres sempre estaran per sota del que és habitual.