Previsió meteorològica

Temps de Catalunya avui, dimecres 17 de maig de 2023: pluja al sud, la gran novetat

El patró d’inestabilitat al nord-est es repeteix un dia més

  • Roberto Brasero prediu sorpreses aquest estiu

  • L’esperança d’un gran canvi de temps aquest cap de setmana

Temps de Catalunya avui, dimecres 17 de maig de 2023: pluja al sud, la gran novetat

EPC

1
Es llegeix en minuts

Catalunya mantindrà aquest dimecres, 17 de maig, el patró meteorològic dels últims dies. Bon temps general, però inestabilitat a la tarda, sobretot al nord-est. Com a gran novetat, avui s’esperen tempestes a l’extrem sud de Catalunya. Per al cap de setmana, esperem pluges, tot i que encara hi ha discrepàncies sobre la seva extensió i intensitat.

Com ve sent habitual aquests dies, a partir del migdia la nuvolositat augmentarà al nord-est. Paral·lelament, hi haurà núvols baixos al litoral central i al sud de la costa.

Durant la tarda es registrarà algun xàfec al nord. A partir de la tarda i a la nit és quan podrà ploure a l’extrem sud. És possible que la pluja sigui intensa i acompanyada de tempesta, motiu pel qual la Generalitat ha activat els corresponents avisos. Al Pirineu podria caure neu per sobre dels 1.600 metres.

Les temperatures mínimes han baixat, però les màximes podrien pujar, a excepció d’algunes zones de la costa, on baixarà.

Notícies relacionades

La tramuntana bufarà amb força durant el matí. El vent serà intens també a les cotes altes del Pirineu. A la resta del territori, podrà tenir força moderada en alguns moments.

Els pronòstics coincideixen. A partir de dijous, la inestabilitat anirà en augment i patirem l’efecte d’una pertorbació durant el cap de setmana. Però encara és aviat per saber d’una manera precisa on i quant plourà. Caldrà esperar l’actualització de les previsions.