Rànquing poc habitual

Roberto Brasero sorprèn amb unes dades molt estranyes del temps a Espanya

El catastròfic pronòstic dels meteoròlegs per a l’estiu 2023

El Meteocat avisa: canvi imprevist del temps a Catalunya dijous i divendres

Roberto Brasero sorprèn amb unes dades molt estranyes del temps a Espanya
1
Es llegeix en minuts

Si això fos un joc i algú preguntés en veu alta qui sap on d’Espanya es registren les temperatures més altes aquests dies, ningú guanyaria. La majoria de les respostes serien alguna ciutat d’Andalusia o algun punt de l’interior de la península, com Madrid, la vall de l’Ebre o Lleida. Algunes persones potser dirien Extremadura i d’altres s’arriscarien amb les Canàries. Però, ¿Qui s’atreviria a dir alguna localitat de Galícia? És el que va passar sorprenentment aquest dimarts, 23 de maig.

En diversos punts península es van vorejar ahir els 30 graus, però no va ser a cap ciutat on sol picar el sol. Al contrari, les estacions meteorològiques on el mercuri es va enfilar més estaven situades a Galícia. És més, el ‘top 5’ de les temperatures més caloroses de la jornada van ser gallegues. I en el ‘top ten’, només es van colar Figueres (Girona) i Coria, a Càceres.

Notícies relacionades

Mentre que la meitat est de la península pateix les pluges intenses d’una altra DANA, l’estació de Ribadavia, a Ourense, va registrar 29,3º C a les 17.50 hores, mentre que la de ciutat d’Ourense va apuntar 29 graus 40 minuts abans. L’aeroport de Vigo, a Pontevedra, hi va haver 28,5ºC a les 16.20 hores i a la capital d’aquesta comunitat autònoma, 28,2 graus, els mateixos dígits que va marcar el termòmetre d’O Rosal, també a Pontevedra.

La desena temperatura més alta de la jornada (27,5º C) es va registrar a la Corunya, concretament a l’estació de Ponteareas, a Canedo. Per contra, Figueres, un lloc que tampoc hauria guanyat el joc, va registrar 27,7 graus a les 14.20 hores. L’única estació que es va colar en la classificació amb una temperatura lògica, tant per la ubicació com per l’època de l’any, va ser la localitat de Càceres, amb 27,6º C. Unes xifres que s’afegeixen a la llarga llista de proves que la crisi climàtica és real.