Temps

Mario Picazo, sobre l’onada de calor: «Primers avisos vermells en algunes zones»

Directe de l’onada de calor a Catalunya | Comença la jornada en què es preveuen els pics de temperatura

Mario Picazo, sobre l’onada de calor: «Primers avisos vermells en algunes zones»

eltiempo.es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La segona onada de calor de l’estiu ja és aquí, com certifiquen els registres previstos per a aquesta segona setmana de juliol. La calor extrema, provocada en part per la massa d’aire càlid procedent del nord de l’Àfrica, ja ha obligat a activar avisos vermells en algunes zones del país, on la calor tòrrida assolarà especialment fort durant la primera meitat d’aquesta setmana.

Per la seva banda, el meteoròleg Mario Picazo ha alertat de les ciutats on els termòmetres marcaran els valors mésalts, superant en alguns casos la barrera dels 40 graus centígrads.

Avisos per calor extrema

Tal com recull ‘eltiempo.es’, aquest dilluns ja s’han activat avisos vermells en diferents punts de la Península. Per ara es troben en estat d’alerta el sud de Castella-la Manxa i el nord d’Andalusia i dimarts arribarà a la vall de l’Ebre, amb màximes per sobre dels 40 graus.

Així mateix, altres localitzacions repartides per la resta del territori, «tret de comunitats del Cantàbric i de Galícia», també han activat avisos taronges i grocs a causa de les altes temperatures.

Tendència a suavitzar-se

Notícies relacionades

Per sort, a mitjans de setmana començarà a suavitzar-se aquest segon episodi de calor extrema de l’estiu. Si bé és cert que moltes comunitats continuaran patint els efectes de la calor, es tornarà més suportable i amb valors propis de la temporada estival. Això sí, «les nits tropicals i equatorials seran freqüents», especialment al litoral del Mediterrani, on les mínimes se situaran per sobre dels 25 graus.

Quant a les pluges, escassejaran arreu del país, tot i que sí que s’esperen precipitacions al Cantàbric i en algunes zones de muntanya del terç nord peninsular. Ja cap a finals de setmana serà més plausible la formació de tempestes a l’interior a causa d’un front debilitat, així com «algun plovisqueig» a les Canàries.