Prevenció

Pluja a Catalunya: aquestes són les recomanacions de Protecció Civil davant el risc de precipitacions intenses aquests dies

Especialment al litoral i prelitoral cal extremar les precaucions i seguir uns senzills consells per evitar incidents

undefined26820848 barcelona    02 08 2014    una joven se protege de la lluvia180807225641

undefined26820848 barcelona 02 08 2014 una joven se protege de la lluvia180807225641

1
Es llegeix en minuts
Martina Jané

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Inuncat aquest dimecres 17 d’agost, a l’espera de precipitacions intenses, sobretot al litoral i prelitoral.

Notícies relacionades

A Barcelona, l’alerta per tempestes serà vigent des del migdia fins a primeres hores de la tarda, i també a la nit. Per aquesta raó, és convenient prendre certes precaucions per evitar incidents innecessaris.

Allunyar-se de les zones inundables

Aquí hi ha una llista de cinc consells senzills a seguir:

  1. Abans que arribi la pluja, netejar teulades i desguassos, especialment de patis i terrats.

  2. Informar-se de la previsió meteorològica i de l’estat de la xarxa viària mitjançant canals oficials o mitjans de comunicació.

  3. Quan sigui necessari conduir, intentar circular per les vies principals i autopistes. Cal fer-ho amb suavitat, evitant frenades brusques i reduint la velocitat. Mantenir o augmentar la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per frenar i l’asfalt pot estar relliscós, a més de no avançar altres vehicles.

  4. No estacionar el vehicle en rieres o punts subterranis que siguin susceptibles d’inundar-se, ni travessar rius o torrents pel risc elevat d’un creixement sobtat del nivell de l’aigua.

  5. No baixar a les zones inundables (soterranis, garatges, etc.) si entra aigua a casa. El millor és pujar cap als pisos superiors.

Temes:

Pluges