Les robes de llengua fan estiu

Les ’Tonguebag’ són unisex

Les ’Tonguebag’ són unisex / TONGUEBAG

1
Es llegeix en minuts

Les robes de llengua fan estiu, estiu mediterrani. Potser en llegir això no sabeu de què us parlo, però si us mireu aquestes boniques teles que només es fabriquen a Mallorca segurament les reconeixereu, perquè són tradicionals de la gran balear, teixides amb cotó i lli, estampades amb formes que recorden una llengua i de colors caniculars.

Venint d'aquesta tradició, però afegint-hi una dosi d'innovació i apostant per fer un producte més sostenible del que sovinteja, en Toni i en Biel Oliver, germans de 22 i 21 anys, han llençat aquest estiu Tonguebag, una col·lecció de bosses fetes amb materials naturals, de forma artesanal, i apostant per la producció local. A més, són resistents i amb esperit de durar molts anys.

Interessats pel disseny actual, tots dos estudiants d'Arquitectura, i encisats per la seva tradició, amarada per l'estil de vida mediterrani, han decidit rejovenir les robes de llengua amb una proposta que, a més, es pot personalitzar. Les bosses consten de tela, fustes i corda, i només amb tres clics en el seu web podreu escollir les opcions que us agradin més per fer-vos el vostre acabat ideal.

La sostenibilitat és una de les seves preocupacions i d'aquí l'aposta pels proveïdors locals i els materials naturals. Els teixits són de cotó i lli, confeccionats a Teixits Vicens, un taller de Pollença de llarga tradició a l'illa. Ens expliquen que quan els trobin amb teixits ecològics seran els primers en encomanar-los, però ara no tenen aquesta opció. Les cordes són de cànem i cotó i estan tenyides amb tints naturals; i les fustes estan tractades amb vernís a l'aigua ecològic.

Les Tonguebag són bosses unisex, però reconeixen que el seu públic és majoritàriament femení. Dones de caràcter jove i divertit, ens expliquen, que responen una mica al nom de la marca, un anglicisme que els serveix per internacionalitzar la tradició i a la vegada donar un toc descarat a la marca.

Notícies relacionades

Si abans de fer la vostra comanda voleu tocar-les i provar-vos-les, trobareu alguns models predefinits a la botiga Coshop, al carrer Banys Nous de Barcelona. Si sou dels que us llanceu a l'aventura, no us en penedireu, les Tonguebag són de bona fusta.

Aquest post s'ha publicat al blog de tendències sostenibles www.cucdecol.com