PERFIL
L'amarg trago de Xaràpova
La tennista russa va arribar als 9 anys als Estats Units amb el seu pare i només 700 dòlars a la butxaca a la recerca d'un gran somni
aguasch33094938 file in this tuesday aug 22 2006 file photo 160308124342 /
Fins fa unes setmanes Maria Xaràpova havia tingut un dur però dolç camí des que als 9 anys va marxar amb el seu pare Iuri i 700 dòlars a la butxaca a Bradenton disposada a convertir-se en tennista professional. Llavors somiava a ser com la seva compatriota Anna Kournikova, una altra nena prodigi russa, que enlluernava al circuit pel seu tennis (semifinalista i campiona de dobles de Wimbledon amb 16 anys) i la seva bellesa, però que es va retirar de les pistes als 22 anys per dedicar-se a la publicitat i a viure sota el glamur de Hollywood després de convertir-se en la companya sentimental del cantant Enrique Iglesias.
Xaràpova, amb un talent tennístic descobert per Martina Navratilova en una exhibició que l'excampiona va fer a Moscou, quan la va veure jugar entre un centenar de petites 'kurnikoves', rosses com ella, es va entregar al sistema militaritzat de l'acadèmia de Nick Bolletieri a la recerca d'un futur millor que el que tenia a Sotxi, on vivia de petita amb la seva família, i que el que tenia a l'habitació d'un apartament llogada pel seu pare, sense recursos llavors.
L'aventura va tenir premi com en un conte de fades. Xaràpova va conquistar Wimbledon (2004) amb poc més de 17 anys, i va guanyar a la final una altra estrella emergent com Serena Williams, que després es convertiria en rival directa i assot per frustrar moltes victòries. En realitat, l'actual número 1 mundial només va perdre aquesta final i una altra al Masters el mateix any contra Xaràpova. Després l'ha guanyat sempre en les 18 ocasions en què s'han tornat a enfrontar. El palmarès esportiu de Xaràpova, amb 35 títols i cinc Grand Slam (entre ells Wimbledon, 2004; Open dels EUA, 2006; Open d'Austràlia, 2008 i Roland Garros, 2012 i 2014), podria haver sigut molt millor per a la russa, sense Serena.
L'ESPORTISTA MÉS BEN PAGADA DEL MÓN
Però si a la pista la petita Williams li va prendre molta glòria, fora d'ella Xaràpova no ha tingut rivals. Segons la revista 'Forbes', la tennista russa va ser l'esportista més ben pagada del món el 2015 amb uns ingressos de 29 milions de dòlars, només set d'ells guanyats amb els premis del circuit femení.
La seva fortuna personal s'estima en més de 200 milions de dòlars. La seva imatge dolça, rossa, el seu cos atlètic i estilitzat (1,88 metres) li va permetre heretar els contractes i la fama a què va renunciar Kournikova. "La bellesa fa vendre. Es que la meva imatge és una de les raons per les quals la gent m'estima, em convé i no la deixaré perdre expressament", deia en una entrevista recent.
El seu estil, treballat amb una fórmula similar a la utilitzada pel futbolista David Beckham, li ha permès aconseguir ingressos molt per sobre de la seva gran rival Serena Williams, malgrat tenir molts menys títols que la nord-americana, que acumula 160 setmanes de número 1 mundial i 22 Grand Slam al seu palmarès.
REINA DELS NEGOCIS
Notícies relacionadesXaràpova és la imatge de Nike, amb què té un contracte de 70 milions de dòlars que l'empresa nord-americana trencarà, segons va anunciar en un comunicat unes hores després de conèixer-se el seu cas de dopatge.
Xaràpova s'ha convertit aquests anys en una màquina de fer diners pels seus contractes publicitaris, a més de Nike, amb Avon, Porsche, TAG Heuer, Evian, Head i Supergoop!, a més de crear Sugarpova, una empresa pròpia de xocolates, dolços i caramels. Ara s'ha empassat el caramel més amarg després de l'anunci del seu dopatge.
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Cada cop més menors incompleixen el règim de visita després d’un divorci
- Vivas reclama al PP que negociï amb l’Executiu
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ERC busca la via per recuperar militants
- El testimoni d’Aldama deixa al TS l’opció d’investigar el Govern
- Sánchez es querella contra Aldama per "dret a l’honor"