L'OPEN DELS EUA
Carreño es cola a quarts de final
lmendiola39936458 pablo carreno busta of spain celebrates during his match w170903201550 /
El treball, l’esforç, l’experiència i les ganes de seguir millorant li han prestat un gran servei a Pablo Carreño Busta. Als 26 anys, l’asturià es troba en el millor moment de la seva carrera. I aquesta pot rebre un impuls encara més gran a Nova York, on ahir va arribar als quarts de final, segons consecutius en un Grand Slam després dels de Roland Garros aquest any, a l’imposar-se en tres disputats però convincents sets a Denis Xapovalov, la més fulgurant promesa emergent del tennis.
Sobre el paper el camí de Carreño a Flushing Meadows ha sigut aparentment fàcil, amb quatre jugadors de la prèvia com a rivals, davant dels quals no ha cedit ni un set. Però seria un error menysprear la seva capacitat de superar talents com el del jove Xapovalov, que als 18 anys ja va descavalcar Rafael Nadal a Mont-real i davant del qual Carreño va necessitar arribar al tie break en els tres sets per segellar el 7-6 (7-2), 7-6 (7-4) i 7-6 (7-3) definitiu.
Va ser una victòria treballada, en el seu debut en un partit individual a la pista central Arthur Ashe, superant «nervis» i «fins i tot una mica d’ensurt» amb bon joc, agressivitat, determinació i l’avantatge de l’experiència. I totes aquestes armes les té a la cartutxera Carreño, un jugador que ha anat elevant-se, evolucionant, madurant i creixent sovint fora dels focus que se centren en els grans noms o en el de les promeses més joves com Xapovalov, que comptava amb el favor del públic.
«No soc un fora de sèrie, no soc un supercrac, i soc un jugador que ha treballat molt per ser aquí», reconeixia després Carreño davant la premsa, sense ocultar la seva sensació d’«orgull». «Crec en mi mateix més que en els últims anys. Sé que ho puc fer», deia també. «Tota la feina que he fet, tots els moments de patiment... No ha sigut fàcil».
Ara també el camí que li queda al davant a Nova York es planteja, com a mínim sobre el paper, com a avantatjós. És el millor cap de sèrie que sobreviu a la ronda de vuit a la seva part del quadro (número 12). Però el mateix Carreño adverteix que «és una molt bona oportunitat però no un regal. El nivell del circuit és molt alt. Els partits que queden no seran fàcils». Començant pel que l’enfrontarà en aquests quarts a Lucas Pouille o a Diego Schwartzman.
UN QUADRO ALTERAT
El tennista asturià té a l’abast convertir-se en un dels nous finalistes de Grand Slam, cosa que està garantit que succeirà en aquest Open. I és que la part baixa del quadro es va trastocar quan Andy Murray va decidir retirar-se l’endemà que s’hagués fet el sorteig. Va ser una decisió motivada pels seus problemes de maluc però no exempta de polèmica. Les lesions ja havien descartat la participació a Nova York de quatre dels top 10 (Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Kei Nishikori i Milos Raonic). I Murray va deixar encara més orfe de grans noms el torneig, que no va adaptar les seves regles i va deixar a la part alta del quadro Nadal i Roger Federer.
Notícies relacionadesLa potencial final entre els campions es va fer impossible. Com a màxim, el somiat primer enfrontament dels dos grans a Nova York es produirà en les semifinals, a les quals tots dos segueixen encaminats. Nadal va guanyar Leonardo Mayer 6-7 (7-3), 6-3, 6-1, 6-4 i avui s’enfrontarà a l’impredictible Dolgopolov i Federer es va desfer de Feliciano López (6-3, 6-3, 7-5) i es creua amb Kohlschreiber.
En el torneig femení ahir es va acomiadar la jugadora russa Maria Xaràpova, convidada després del seu dopatge, que va caure davant la letona Anastasija Sevastova (5-7, 6-4, 6-2).
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín