Polèmica
L’hotel de Djokovic i la dura situació dels refugiats a Austràlia
El Park Hotel de Melbourne és un polèmic lloc destinat a les quarantenes de malalts amb covid-19 que arriben a Austràlia i a retenir sol·licitants d’asil
El Park Hotel de Melbourne, on el tennista número 1 del món, Novak Djokovic, espera la decisió de la justícia australia sobre la seva deportació, és un polèmic lloc destinat a les quarantenes de malalts amb covid-19 que arriben a Austràlia i a retenir sol·licitants d’asil, la dura situació dels quals ha sortit ara a la llum.
«Un atleta superric hi està detingut per una nit i els mitjans del món estan tots en això. Els refugiats estan tancats al mateix lloc després de passar nou anys en detenció i la majoria dels periodistes no veuen la història. Els refugiats tenen els mateixos drets que els jugadors de tennis famosos», va dir aquest divendres en un tuit el senador del Partit Verd Nick McKim.
Djokovic es troba aïllat al Park Hotel des del matí de dijous després que les autoritats migratòries li revoquessin el visat al no complir els requisits imposats per la covid-19 a Austràlia i espera que dilluns la justícia del país oceànic es pronunciï sobre la seva deportació a Sèrbia.
El Park Hotel –una «alternativa» utilitzada per l’Executiu de Canberra per recloure els immigrants indocumentats des del 2020– ha sigut qualificat per un immigrant com una «presó», per Medhi Ali, de 24 anys i que ha passat nou anys en detenció, incloent-hi diversos mesos en aquestes instal·lacions.
«És molt trist que molts periodistes m’hagin contactat ahir per preguntar-me sobre Djokovic. He estat tancat durant nou anys. Avui faig 24 anys i l’únic que volen saber és això», va dir Ali aquest divendres a Twitter.
L’hotel del nord de Melbourne, que assegura que és un allotjament de 4 estrelles i compta amb 120 habitacions, ha sigut escenari d’un incendi fa unes setmanes, així com ha cridat l’atenció del públic per no tenir prou ventilació i suposadament haver servit menjar amb cucs als immigrants detinguts.
La reclusió de Djokovic ha generat la simpatia d’un grup d’admiradors que es congreguen als afores de l’hotel, al costat dels activistes que defensen els refugiats, mentre que a Sèrbia la família del tennista així com l’Executiu de Belgrad van protestar pel «tracte indecent» a l’esportista.
Notícies relacionadesEl secretari d’Estat al Ministeri d’Exteriors serbi, Nemanja Starovic, va declarar que el serbi de 34 anys és tractat com un criminal, terrorista o immigrant il·legal per part de les autoritats australianes i que això «amarga els seus aficionats i els ciutadans de Sèrbia», tot i que la titular australiana de l’Interior, Karen Andrews, ha dit avui que ‘Nole’ és lliure de tornar al seu país quan vulgui.
El periodista iranià Behrouz Boochani, que va ser acollit per Nova Zelanda després de passar diversos anys detingut a Austràlia, va recalcar aquest divendres que «alguns diuen que la reputació d’Austràlia s’ha danyat a causa de la situació de @DjokerNole, però en un món millor, això passaria per l’empresonament de refugiats al mateix hotel durant gairebé una dècada».
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034