La situació del tennista serbi
L’estrany contagi per covid de Djokovic al desembre
Segons els advocats de l’estrella sèrbia, el 16 de desembre va donar positiu en una PCR però l’endemà va assistir a un acte públic sense mascareta.
El 14 de desembre va seguir l’Estrella Roja-Barça de bàsquet i es va fotografiar amb jugadors blaugrana.
Menjar sense gluten (el tennista és celíac), un ordinador portàtil i una targeta mòbil. Són les tres petites victòries que Novak Djokovic ha aconseguit davant les autoritats australianes. També se li permet fer exercici físic, però sense sortir de l’hotel de Melbourne convertit en centre de reclusió per a persones sense els papers en regla per poder entrar al país oceànic. Aquí està reclòs el número 1 del tennis mundial.
Aquestes concessions, segons informacions recollides per la premsa local de Melbourne, han arribat després d’una conversa mantinguda entre la primera ministra sèrbia Ana Brnabic i la titular d’Exteriors australiana, Marise Payne. No obstant, no es va atendre la petició de la cap del Govern serbi que demanava que el seu compatriota fos traslladat a un hotel més luxós i amb pistes de tennis perquè pogués entrenar. Djokovic sabrà demà si un jutge de Melbourne atén les seves peticions per poder disputar, a partir del 17 de gener, l’Open d’Austràlia, el primer Grand Slam de la temporada, on l’estrella sèrbia aspira a la desena victòria.
Solidaritat de Vox
Mentrestant, continua tancat al Park Hotel de Melbourne. Djokovic s’ha convertit en una mena de símbol dels antivacunes, que celebren la seva lluita per la «llibertat» amb molts missatges a les xarxes socials. I fins i tot el suport de partits polítics extrems, com és el cas de Vox a Espanya. Diversos parlamentaris de la formació d’extrema dreta han expressat la seva solidaritat amb el tennista.
Un Djokovic que, no obstant, pateix el rebuig d’aficionats locals, segons testimonis recollits pel diari ‘The Age’, cosa que pot comportar-li un ambient hostil a la grada, en el supòsit que finalment aconseguís el permís per disputar el torneig de Melbourne.
La federació australiana
I per competir a l’Open d’Austràlia l’equip d’advocats contractat per Djokovic mira de demostrar la legalitat de l’exempció mèdica que va obtenir el 30 de desembre i que va firmar el responsable mèdic de la Federació Australiana de Tennis (Tennis Australia). Segons els lletrats que assisteixen l’estrella sèrbia, l’exempció es basava en una PCR practicada al tennista el 16 de desembre amb resultat positiu, que indicava un contagi de Djokovic que el permetia viatjar a Austràlia malgrat no estar vacunat per haver patit la malaltia en els últims sis mesos.
Però, ¿Djokovic va estar realment contagiat? És el gran dubte, la veracitat o no del positiu. El 17 de desembre, un dia després de la suposada PCR positiva, Djokovic va assistir a un acte públic a Belgrad. Havia de ser la imatge en un segell postal. El tennista va penjar un missatge a Twitter en què manifestava la seva satisfacció per la iniciativa i apareixia en una fotografia sense mascareta, una cosa estranya a les 24 hores de saber que estava infectat amb el virus.
An honor to receive my very own Serbian stamp. Thank you to my generous country for this rare gift! I’m humbled!! Excited to share we’ll partner with the Serbian National Postal Service on @novakfoundation projects for every child to have the opportunity to attend preschool 🙏🏼 pic.twitter.com/Ww8Zma95NU
— Novak Djokovic (@DjokerNole) 17 de diciembre de 2021
Dos dies abans de la prova PCR que defensen els advocats de Djokovic, el tennista va assistir com a convidat al partit d’Eurolliga que el Barça va jugar contra l’Estrella Roja de Belgrad, amb triomf blaugrana per 69-76. Al final del partit, Djokovic es va fotografiar amb diversos jugadors, com ara Nigel Hayes-Davis. El Barça va comunicar el 16 de desembre (el dia de la PCR positiva de Djokovic, segons els seus advocats) que l’aler nord-americà havia emmalaltit de covid, un dels primers afectats del tsunami de contagis que va assolar la plantilla blaugrana.
Així mateix, els advocats de Djokovic afirmen que l’1 de gener el Departament d’Immigració d’Austràlia va determinar que l’expedient presentat pel tennista complia tots els requisits i que per tant no necessitava fer la quarantena obligatòria.
Notícies relacionades📸 @DjokerNole and the MVP of the night pic.twitter.com/aiNT9s5ICY
— Barça Basket (@FCBbasket) 14 de diciembre de 2021
Entre els pocs tennistes que s’han solidaritzat amb Djokovic hi ha el francès Pierre-Hugues Herbert, gran especialista en dobles amb títols a Roland Garros, Wimbledon i Austràlia. Herbert, contrari a la vacuna, ha renunciat a viatjar a Austràlia. «Vaig parlar amb ell i ens trobem molt sols dins el circuit. Hem vist atletes amb reaccions estranyes després de la vacuna», va dir al diari ‘L’Équipe’.
Per la seva banda, la txeca Renata Voracova, retinguda a l’hotel de Djokovic per problemes amb la vacuna, ahir va deixar Austràlia.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació