Sorprenent eliminació

Fiasco d’Espanya que cau davant la Gran Bretanya (3-0) a la Billie Jean King de tennis

Párrizas, Badosa i el doble format per Bolsova i Masareva no van poder guanyar ni un punt que els hagués classificat per a les semifinals davant Austràlia

Fiasco d’Espanya que cau davant la Gran Bretanya (3-0) a la Billie Jean King de tennis

Reuters/Ed Sykes

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Espanya només necessitava un punt per confirmar el seu pas a les semifinals de la Billie Jean King Cup, però es va acomiadar eliminada amb un contundent 3-0 davant la Gran Bretanya i sense aconseguir un set. Un fiasco inesperat i dolorós amb les derrotes de Nuria Párrizas davant Heather Watson (6-0, 6-2), Paula Badosa davant Harriet Dart (6-3, 6-4) i Aliona Bolsova i Rebeka Masarova l’últim punt del doble davant Alicie Barnett i Olivia Nichols per 7-5 i 6-2. La Gran Bretanya es va guanyar el dret de passar a les semifinals per primera vegada des de 1981 i sense la seva número 1, Emma Raducanu, campiona de l’Open dels Estats Units el 2021, lesionada.

El que semblava que havia de ser una jornada plàcida per a l’equip espanyol per accedir a les semifinals davant Austràlia es va convertir en una agonia i drama final sense fi per les oportunitats que s’anaven escapant a mesura que es perdien els partits.

Párrizas va tenir a la seva mà la possibilitat de certificar la victòria espanyola però se li va escapar en poc més d’una hora. Watson (115 mundial) la va sorprendre amb una contundent victòria i cedint només dos jocs. Res a veure amb la batalla que el dia anterior la tennista granadina (72 mundial) havia mantingut amb la kazakh Yulia Putintseva per donar el primer punt a Espanya.

Watson, de 30 anys, que va arribar a estar la 39 mundial i compta en el seu palmarès amb quatre títols (Acapulco 2020 i 2016), Monterrey (2015) i Osaka (2012), però que no havia jugat l’anterior eliminatòria davant el Kazakhstan, va entrar a la pista sense res a perdre, per mostrar un tennis potent i agressiu i per guanyar el partit amb 20 cops guanyadors i 10 errors no forçats per només 5 guanyadors i 20 de no forçats de Párrizas.

Badosa, desconeguda

Tampoc va poder aconseguir aquest punt definitiu Badosa. La tennista catalana, que havia donat el dia anterior els dos punts a Espanya amb la seva victòria davant Elena Rybakina i en el doble amb Aliona Bolsova, no era la mateixa sobre la pista. Va entrar seriosa i pressionada per la necessitat de la seva victòria davant Harriet Dart (98 mundial) que, com Watson davant Párrizas, tampoc tenia res a perdre.

Notícies relacionades

Des del primer ‘break’ (1-0), Dart va imposar el ritme i va agafar el timó del partit davant una Badosa desconeguda. La tennista britànica es va mostrar sòlida en el fons, segura amb el seu servei i efectiva amb els seus cops plans. Així va mantenir l’avantatge inicial fins a apuntar-se el primer set davant l’alegria dels milers d’aficionats britànics sorpresos per la reacció del seu equip.

Badosa es desesperava cap a la seva banqueta. «No puc, no puc», li deia al seu entrenador Jorge García que, com Anabel Medina, miraven d’animar-la. La diferència de rànquing amb Dart no es notava. La catalana va salvar un ‘break point’ en el segon joc per evitar el 0-2 per a la britànica i va disposar de dues oportunitats de trencar el servei de la seva rival en el tercer joc i el cinquè. Però Dart es va agafar al seu servei i també als errors de Badosa (va acabar amb 29 el partit), els tres últims per cedir el seu servei per última vegada i el partit en 1 hora i 33 minuts.

Temes:

Paula Badosa