Tennis

Alcaraz i Tsitsipas jugaran la final somiada a Barcelona

Els dos primers favorits del torneig s’enfrontaran aquest diumenge (16.00 hores) després de vèncer Evans i Musetti, respectivament

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

La final està servida al Barcelona Open Banc Sabadell. Carlos Alcaraz i Stefanos Tsitsipas lluitaran pel títol de la 70a edició del torneig. Els dos favorits del cartell en absència de Rafael Nadal, el primer i segon caps de sèrie, s’enfrontaran en el millor partit que es podia anunciar. Alcaraz per buscar el seu segon títol defensar que va guanyar, per primera vegada l’any passat i Tsitsipas per optar a una victòria que se li va escapar el 2018 i el 2021 contra Nadal.

Alcaraz amb prou feines va trobar resistència per imposar-se al britànic Daniel Evans (26 mundial) de qui es va desfer en 80 minuts. Més problemes va tenir per aconseguir-ho Tsitsipas contra l’italià Lorenzo Musetti (20è mundial) a qui es va imposar per 6-4, 5-7 i 6-3, després d’una batalla de 2 hores i 28 minuts.

Alcaraz i Tsitsipas s’han enfrontat en tres ocasions i totes tres han caigut del costat del tennista murcià. La primera a l’Open dels Estats Units del 2021 i després el 2022 en el Masters 1.000 de Miami i a Barcelona, en els quarts de final (6-4, 7-6 (8)).

Si aquest dissabte Alcaraz ha fet un tomb davant el veterà Evans, de 32 anys, a qui ha sotmès a un assetjament del qual el tennista britànic no ha trobat la manera de contrarestar, a Tsitsipas li ha costat més esforç accedir a la tercera final a Barcelona. Musetti l’ha obligat a posar-se la granota des del primer cop. L’italià ha sigut el primer rival que li ha arrabassat la sacada al grec que en feia 27 que no perdia en el torneig. Amb un un estil semblant de tennis i molta mà a la raqueta va mantenir un pols vibrant per als 7.000 aficionats que han omplert les grades, lluny de la monòtona victòria d’Alcaraz.

Notícies relacionades

Ha sigut un enfrontament de talents, de dos jugadors que a més de la potència i la velocitat de la seva bola, tenen un joc imaginatiu per desbordar el rival. Tsitsipas ha pogut haver evitat l’angoixa si hagués aprofitat un ‘match ball’ a la resta en 5-4 en el del segon set. Musetti el va salvar amb un ‘passing shot’ paral·lel quan el grec pujava a tancar la jugada. Al final li costaria cedir el primer set del torneig al grec.

Musetti, que la setmana passada havia eliminat Novak Djokovic a Montecarlo, que venia descansat de no jugar els quarts després de la retirada del seu compatriota Jannik Sinner, es mostrava disposat a donar un nou cop a Barcelona. Finalment, en el tercer set, Tsitsipas va acabar imposant la seva experiència i la seva solidesa superiors.