INVESTIGACIÓ
Creen el primer mapa de radiacions electromagnètiques de Terrassa
Els resultats revelen que la ciutat està molt per sota dels valors màxims de seguretat permesos
Anna Saló, estudiant del grau d'Enginyeria de Sistemes Audiovisuals a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha creat el primer mapa de radiacions electromagnètiques de la ciutat de Terrassa. Es tracta d'un treball de final de grau que medeix l'impacte electromagnètic de 27 antenes de telefonia mòbil, d'emissors WIFI i de dispositius mòbils als barris del districte 1 de Terrassa.
El treball de Saló, dirigit pel professor Raúl Fernández-García, s'integra a les investigacions dutes a terme pel grup d'investigació en Radiofreqüència i Comptabilitat Electromagnètica en Xarxa de Comunicacions de la UPC.
Els resultats revelen que els nivells de radiacions electromagnètiques a la ciutat de Terrassa estan molt per sota dels valors màxims de seguretat permesos pels organismes de control nacional i internacional.
La Comissió Internacional per a la Protecció de Radiacions no Ionitzades estableix les pautes per limitar l'exposició de les persones a les radiacions electromagnètiques amb uns nivells de referència. Segons aquest organisme, el nivell màxim és de 28 volts per metro, valor que la Generalitat va baixar a 19 el 2001.
L'estudi exhaustiu d'aquesta estudiant de la UPC a Terrassa s'ha centrat en cinc barris del districte 1 de la ciutat i estableix mesures màximes i mínimes en punts concrets i mesures màximes i mínimes fent mitjana, tal com estableixen les normes internacionals.
Notícies relacionadesSegons les mesures realitzades per Anna Saló, la mitjana global del valor màxim obtingut és de 3,39 volts per metro i el valor mínim és inferior a 0,5 volts per metro.
- Xarxa elèctrica ¿Què és el zero energètic, la principal hipòtesi de l'apagada generalitzada?
- Tall del subministrament elèctric Apagada generalitzada a Espanya: ¿què ha passat amb la llum?
- Apagada massiva La llum també se'n va a Portugal en una apagada que afecta Europa
- Xarxa elèctrica Les causes de l'apagada massiva a Espanya i Portugal
- D’Olot a l’armada japonesa