Cultura
El Museu de Terrassa estrena un itinerari basat en les dones que van ser acusades de bruixeria
‘Filateres, Costureres, Bruixes i Curanderes’ és una de les propostes que formen la Guia d’Activitats Didàctiques del recinte
El Museu de Terrassa (Vallès Occidental) ha presentat avui la nova Guia d’Activitats Didàctiques per al curs 2022-2023 amb un programa de 67 propostes dirigides principalment al públic escolar, però obertes a totes aquelles persones interessades a conèixer el patrimoni de la ciutat.
Entre els continguts més destacats figura ‘Filateres, Costureres, Bruixes i Curanderes’. A través d’aquest recorregut, que va de la Quadra de Vallparadís fins a la presó reial de la Vila, situada a la Torre del Palau, els participants podran descobrir com vivien les nenes i les dones de fa 400 anys i com moltes es dedicaven a les cures i remeis.
L’activitat finalitzarà al Centre d’Interpretació de la Vila visitant el Forn de pa i fent un taller d’herbes medicinals. Es tracta d’una ruta guiada que permet descobrir espais de la Terrassa d’època moderna vinculats amb les dones que van desenvolupar feines de filateres, costureres i curanderes i explica com, moltes, van ser acusades de bruixeria.
Al marge d’aquesta proposta, el Museu de Terrassa també organitza diferents visites, com «Un castell de conte», «Una casa molt alegre» o «El conte de la Seu d’Ègara». A més, també compta amb una àmplia proposta d’itineraris per la ciutat, entre ells «Itinerari Medieval», «¿Quines pintes a la vila medieval?» o «Itinerari industrial».
A l’oferta didàctica a la qual cal sumar tallers com «Eines i foc», «la prehistòria a Terrassa» o «Un vitrall modernista», a més de diferents activitats en llengua estrangera, com visites a la Casa Alegre de Sagrera, la Seu d’Ègara, el Castell Cartoixa de Vallparadís o la Torre del Palau en anglès o francès, entre moltes altres activitats.
Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa