Cultura sostenible

L’empresa de Terrassa Leitat impulsa el segell d’edició sostenible Llibre Ecoeditat

La iniciativa aplica tots els criteris per a la disminució de l’impacte ambiental de les publicacions

L’empresa de Terrassa Leitat impulsa el segell d’edició sostenible Llibre Ecoeditat

EFE/Raúl Caro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les editorials Comanegra i Pol·len Edicions impulsen Llibre Ecoeditat, un segell d’ecoedició pioner arreu del món que acredita el baix nivell d’impacte ambiental de les publicacions. L’identificatiu fa un pas més en els criteris de l’anomenat BookDAPer, una calculadora de carboni específica del sector editorial que ja apliquen editorials i altres actors involucrats en l’Institut de l’Ecoedició, fundat fa un any també per Comanegra, Pol·len i l’empresa tecnològica de Terrassa Leitat.

El Llibro Ecoeditat incorpora tres criteris més considerats bàsics en ecoedició per la contribució a la disminució de l’impacte ambiental. Són la producció local, l’ús de paper certificat o reciclat, i la incorporació de la motxilla ecològica per donar a conèixer els impactes de la seva existència.

Notícies relacionades

La constitució de l’Institut va ser l’abril del 2022 i actualment ja compta amb la integració en el projecte de socis com la impremta Novoprint i editorials com Penguin Random House, amb els seus segells en català De Butxaca, La Campana, La Magrana i Rosa dels Vents; Radical Books; Editorial Fonoll; Edicions Saloria; Akiara Books; Tigre de paper; Obrador Editorial; Edicions de la Moixera; La Talpera Editorial; Comanegra i Pol·len Edicions també com a usuaris.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa