Salut

¿Què és l’eritritol i quins aliments contenen aquest edulcorant associat a ictus i infarts?

  • L’eritritol, que s’obté de la fermentació del sucre del blat de moro, és aproximadament un 70% més dolç que el sucre

¿Què és l’eritritol i quins aliments contenen aquest edulcorant associat a ictus i infarts?

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un estudi publicat aquest dilluns a ‘Nature Medicine’ ha associat el consum de l’edulcorant artificial eritritol a un risc més elevat d’infart de miocardi i d’accident cerebrovascular (ictus).

La recerca, liderada per la Clínica Cleveland (Ohio, Estats Units) i feta amb més de 4.000 persones als Estats Units i Europa, ha descobert que les persones amb nivells més alts d’eritritol en sang presenten un risc més elevat de patir un esdeveniment cardíac advers greu.

L’eritritol, que s’obté de la fermentació del sucre del blat de moro, és aproximadament un 70% més dolç que el sucre i s’utilitza com a alternativa al sucre o la sacarina, perquè no aporta calories ni carbohidrats.

Els productes amb eritritol solen recomanar-se a persones amb obesitat, diabetis o síndrome metabòlica per evitar que consumeixin sucre o calories.

No obstant, aquestes persones també corren un risc més elevat de patir esdeveniments cardiovasculars adversos, com ara infarts de miocardi i ictus.

Aliments que contenen eritritol

  • Pera

  • Meló

  • Raïm

  • Xampinyó

  • Síndria

Notícies relacionades

Hi ha també begudes fermentades i aliments fermentats que contenen eritritol.

Aliments i begudes fermentades que contenen eritritol

  • Vi

  • Formatge

  • Salsa de soja

  • Cervesa

Altres productes com els xiclets sense sucredolços o els aliments classificats com a ‘light’ també tenen eritritol.