Salut
¿Què és l’eritritol i quins aliments contenen aquest edulcorant associat a ictus i infarts?
L’eritritol, que s’obté de la fermentació del sucre del blat de moro, és aproximadament un 70% més dolç que el sucre
Un estudi publicat aquest dilluns a ‘Nature Medicine’ ha associat el consum de l’edulcorant artificial eritritol a un risc més elevat d’infart de miocardi i d’accident cerebrovascular (ictus).
La recerca, liderada per la Clínica Cleveland (Ohio, Estats Units) i feta amb més de 4.000 persones als Estats Units i Europa, ha descobert que les persones amb nivells més alts d’eritritol en sang presenten un risc més elevat de patir un esdeveniment cardíac advers greu.
L’eritritol, que s’obté de la fermentació del sucre del blat de moro, és aproximadament un 70% més dolç que el sucre i s’utilitza com a alternativa al sucre o la sacarina, perquè no aporta calories ni carbohidrats.
Els productes amb eritritol solen recomanar-se a persones amb obesitat, diabetis o síndrome metabòlica per evitar que consumeixin sucre o calories.
No obstant, aquestes persones també corren un risc més elevat de patir esdeveniments cardiovasculars adversos, com ara infarts de miocardi i ictus.
Aliments que contenen eritritol
Pera
Meló
Raïm
Xampinyó
Síndria
Hi ha també begudes fermentades i aliments fermentats que contenen eritritol.
Aliments i begudes fermentades que contenen eritritol
Vi
Formatge
Salsa de soja
Cervesa
Altres productes com els xiclets sense sucre, dolços o els aliments classificats com a ‘light’ també tenen eritritol.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia