APRENENTATGE
L’enigma dels bilingües i multilingües: ¿En quin idioma somien?
La majoria de les persones somiem en el nostre idioma natiu, però és molt possible que recordis haver parlat en anglès o francès mentre dormies
És molt probable que alguna vegada hagis somiat en un idioma que no sigui el teu natiu. Pot ser que en anglès, francès o italià. Fins i tot pot ser que somiïs en un idioma en el qual no pots mantenir una conversa fluida mentre estàs despert.
És habitual que et passi això si en el teu dia a dia et comuniques en diversos idiomes. Si a la universitat, a la feina o fins i tot a casa combines diversos idiomes, pot ser que això s’extrapoli als somnis. Quan dormim és quan s’assenten els coneixements. Fins i tot algunes persones poden somiar en idiomes que han escoltat només un parell de vegades. Segons la BBC, somiar en un idioma en concret podria tenir un paper important en l’aprenentatge de la llengua.
En un estudi en persones sordes, es va arribar a la conclusió que als somnis es comuniquen igual que ho fan en el seu dia a dia, amb el llenguatge de signes. I el normal és que cadascú somiï en el seu idioma natiu –o el més habitual en el dia a dia–, però les persones que parlen diferents idiomes és molt possible que somiïn en diverses llengües. Això sol passar a la fase REM del son, que és quan el cervell intenta solucionar els problemes.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia