Salut
El consum diari d’aquestes begudes (no alcohòliques) pot augmentar el risc de càncer de fetge, segons aquest estudi
L’excés de consum d’alcohol és un dels factors que predisposen el càncer de fetge. Tot i que diversos investigadors de Harvard han publicat un estudi en el qual afirmen que altres tipus de begudes també tenen bastanta incidència en aquesta malaltia, i en totes les hepàtiques cròniques.
Gairebé 100.000 dones postmenopàusiques al llarg de dues dècades han participat en aquest estudi, que ha arribat a la conclusió que prendre cada dia (una o dues racions) de begudes ensucrades és una de les principals causes de tenir càncer de fetge. I reduir-ne el consum a 2 o 3 vegades al mes pot reduir al 85% el risc de patir un tumor de fetge.
Notícies relacionadesEn la investigació han volgut posar recalcament en les begudes ensucrades. No només es refereixen als refrescos més coneguts i que es troben a qualsevol bar o restaurant, també els sucs (no naturals), les begudes esportives, el cafè o el te ensucrat, les begudes energètiques, etcètera.
La Universitat de Harvard també ha estudiat la incidència de l’aspartam, un edulcorant que podria causar càncer segons l’OMS.
- Els missatges de Feijóo el dia de la dana deixen en evidència Mazón
- El temporal porta al límit la costa i el cabal dels rius a Girona i BCN
- Un poble de Lleó ven més butlletes del Gordo de les que va comprar
- Dues falsedats flagrants
- Investigació oberta Mossos rastreja el GPS del mòbil de Jonathan Andic per reconstruir els seus passos
