Salut
El consum diari d’aquestes begudes (no alcohòliques) pot augmentar el risc de càncer de fetge, segons aquest estudi
L’excés de consum d’alcohol és un dels factors que predisposen el càncer de fetge. Tot i que diversos investigadors de Harvard han publicat un estudi en el qual afirmen que altres tipus de begudes també tenen bastanta incidència en aquesta malaltia, i en totes les hepàtiques cròniques.
Gairebé 100.000 dones postmenopàusiques al llarg de dues dècades han participat en aquest estudi, que ha arribat a la conclusió que prendre cada dia (una o dues racions) de begudes ensucrades és una de les principals causes de tenir càncer de fetge. I reduir-ne el consum a 2 o 3 vegades al mes pot reduir al 85% el risc de patir un tumor de fetge.
Notícies relacionadesEn la investigació han volgut posar recalcament en les begudes ensucrades. No només es refereixen als refrescos més coneguts i que es troben a qualsevol bar o restaurant, també els sucs (no naturals), les begudes esportives, el cafè o el te ensucrat, les begudes energètiques, etcètera.
La Universitat de Harvard també ha estudiat la incidència de l’aspartam, un edulcorant que podria causar càncer segons l’OMS.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034