Alguns beneficis
Com cuinar al vapor sense una vaporera
Cuinar al vapor és una tècnica antiquíssima, fàcil i econòmica, però és que a més, la seva tècnica és la més respectuosa amb els aliments. En realça els nutrients i conserva perfectament les vitamines i els minerals dels productes. En general, la cuina al vapor s’associa a les hortalisses i vegetals, que creen un plat multicolor. Aquesta barreja tan alegre té un efecte psicològic òptim que produeix satisfacció i que ajuda el metabolisme a assimilar progressivament els nutrients.
Per cuinar al vapor necessitem una vaporera (o cistella de bambú) a fi de separar els aliments de l’aigua calenta. Però si no disposes d’aquest artefacte o no vols omplir la cuina amb més «trastos», t’ensenyem com aconseguir un bon resultat amb altres mecanismes.
Si tens un colador i una olla... ja tens una vaporera
Emplena una olla d’aigua i col·loca un colador a sobre; has d’anar amb compte que aquest no toca l’aigua i per tant l’aliment no es mulla, simplement rep el vapor.
Posem les verdures a sobre del colador, l’aigua a bullir i tapem mentre es cuina al vapor. Hem d’estar atents que l’aigua no s’evapori per complet; si és així, afegim a l’olla aigua calenta perquè els aliments continuïn cuinant-se.
¿Quant temps cal deixar els aliments amb el vapor? Variarà en funció dels ingredients, però en general entre 15 i 25 minuts. L’únic que cal afegir-hi és una mica de sal.
A més, aquesta vaporera casolana també es converteix en un mètode ideal per reescalfar el menjar: no només evitaràs que es ressequi, sinó que també recuperaràs totes les propietats.
Cloïsses al vapor
Cloïsses al vaporIngredients:
500 g de cloïsses, 1/2 llimona, 1 all, julivert picat
Notícies relacionadesPreparació:
Per treure’ls-hi la sorra, posa les cloïsses (rebutjant les trencades) en un recipient cobertes d’aigua amb una cullera de sal grossa i una altra de vinagre durant almenys mitja hora a la nevera. A continuació, renta-les bé i col·loca-les sobre del colador amb l’olla i aigua calenta sota fins que s’obrin. En una paella pots daurar uns alls en oli d’oliva i llançar-hi un rajolí de vi blanc fins que redueixi. Ara barreja les cloïsses amb aquesta salseta i disfruta d’aquest plat tan senzill i deliciós.
Beneficis del vapor:
Reconcilia’t amb l’autèntic sabor dels aliments. Aconseguiràs sensacions suaus, així que són plats ideals per a nens.
sensacions suaus
Aquesta tècnica és senzilla i econòmica (estalvia, en oli, energia calòrica, estris de cuina...)
senzilla i econòmica
Menges menys: la tècnica no crea addicció com en el cas dels fregits, les sucres i els greixos.
Menges menys
Es conserva perfectament al congelador.
congelador
Purifica la sang i neteja el còlon: omple d’energia el teu organisme
neteja el còlon
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia