Intoxicacions
Perill: no mengis la pasta o l’arròs si fa més de 24 hores que són a la nevera
L’aliment clàssic de la cuina d’Espanya que és nociu per al pàncrees: ho diu un estudi
Això és el que has de menjar per viure més i millor
¿Què passa si menges arròs cada dia?
Si veus això a l’obrir un paquet de pasta, llença-la immediatament

L’arròs i la pastasón aliments les sobres dels quals acostumen a guardar-se en tàpers per posteriorment reescalfar-les al microones. Per molt que aquesta mesura serveixi per evitar el malbaratament de menjar, la tecnòloga d’aliments Beatriz Robles ha alertat de les greus conseqüències que pot tenir aquesta pràctica en la nostra salut.
«No podem perdre el compte ni dels dies que fa que és a la neverani de les vegades que l’hem reescalfat», ha dit l’experta al començament de la seva intervenció en el programa Saber Vivir.
Com a màxim una vegada
Notícies relacionadesTal com ha defensat Robles en el programa de salut i benestar presentat per Miriam Moreno, el menjar sobrant que guardem a la carmanyola «només l’hem de reescalfar una vegada».
A més, l’experta fa especial recalcament en el «cas paradigmàtic» de la pastai l’arròs, productes amb microorganismes com el Bacillus cereus, molt resistents a les temperatures elevades: «Amb els cicles de reescalfament podem fer que germinin les espores i comencin a aparèixer toxines a partir d’aquests bacteris, que ens poden produir una gastroenteritis», ha assegurat. «Aquest és un tema seriós, malgrat que [el menjar] tenia, en principi, una olor i un gust formidables», ha afegit.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet