Les millors activitats d'aventura al mar o la muntanya per fer amb amics, parella o la família aquest estiu

Els patins, la vela o el paddle surf a la platja i el rafting, el ‘hidrospeed’ o el barranquisme a la muntanya, són algunes de les millors opcions

RocRoi, empresa especialitzada en esports d'aventura a l'aire lliure, ofereix aquestes i altres per tota Espanya

Practicando Hidrospeed en el Noguera Pallaresa

Practicando Hidrospeed en el Noguera Pallaresa / Cedida

7
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Mar o muntanya. En família, amb la parella o amb els amics. És igual. L'estiu és el millor moment de l'any per a gaudir d'escapades i activitats a l'aire lliure. I, a Catalunya, tot és molt fàcil. El litoral mediterrani i el Pirineu català tenen un munt de racons per descobrir i també són la destinació ideal per les persones que no poden quedar-se quietes en vacances o en el transcurs d’una escapada de cap de setmana.

Les activitats d'aventura s'han convertit en un reclam. La Diputació de Lleida va presentar fa poques setmanes les previsions d'aquesta temporada per al Pirineu i, segons aquestes projeccions, la xifra d'activitats contractades relacionades amb el turisme actiu i els esports d'aventura superarà les 801 mil, un 4% més que abans de la pandèmia.

Aquestes xifres no són una casualitat. El turisme actiu és una de les millors maneres de descobrir un territori. Però, sobretot, el seu patrimoni natural. Això ho saben molt bé a RocRoi, empresa especialitzada en esports d'aventura a l'aire lliure que opera a tota Espanya. El seu catàleg abasta des d'activitats aquàtiques com el lloguer de patins amb tobogan o la vela en la seva seu de la platja de Ribes Roges a Vilanova i la Geltrú, al rafting o el barranquisme al Pirineu, on té una base d'operacions en el municipi de Llavorsí.

Què fer a la platja aquest estiu?

El litoral català, banyat per l'aigua del Mediterrani, és perfecte per a gaudir dels esports aquàtics, els grans reis de l'estiu. En aquest sentit, la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, a menys d'una hora del centre de Barcelona, amb les seves aigües poc profundes i les seves sorres fines és una de les més visitades cada any.

Es tracta d'una platja ideal per a les persones més actives. En aquesta platja barcelonina RocRoi té una base en la qual ofereix diferents activitats com el patí, la vela, l’open caiac, el paddle surf, el Big Sup, el Catamarà o el windsurf, entre d’altres. Esports aquàtics per a qualsevol tipus de públic.

Activitats aquàtiques al mar en família

Els nens gaudeixen moltíssim d'un dia de platja. Però ho fan encara més si poden deixar anar les seves fantasies i fer-se a la mar com els pirates. En aquest sentit, els patins amb tobogan són un clàssic que sempre ha funcionat. Pedalar mar endins i llançar-se a l'aigua pot ser una un pla molt xulo. Es tracta d'una activitat disponible a partir dels 10 anys i en la qual poden participar fins a quatre persones. RocRoi ofereix aquesta activitat durant una hora en Ribes Roges.

Patin amb tobogan a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú /

Cedida / RocRoi

Però les famílies que vulguin anar un pas més enllà en el seu amor per la navegació, han de provar la vela. En aquest cas, RocRoi ofereix un bateig de dues hores de la mà d'un monitor en la qual, a més, es pot gaudir d'unes impressionants vistes a la costa del Garraf.

Bateig de vela a Vilanova i la Geltrú /

Cedida / RocRoi

Esports aquàtics amb parella o amics

En el cas d'un dia de platja amb la parella o amb un grup d'amics es pot optar per esports amb un punt més d'adrenalina. Un exemple és el catamarà, una embarcació molt ràpida i àgil, per a gaudir d'una estona de navegació. RocRoi ofereix aquesta activitat a Vilanova i la Geltrú durant dues hores amb un monitor per a aprendre tots els secrets.

Catamarà a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú /

Cedida / RocRoi

El caiac és una altra activitat per a gaudir al costat dels amics o en parella. Muntats en una canoa que s'impulsa amb rems, és una oportunitat per a descobrir diferents racons de la costa del Garraf. RocRoi ofereix diferents opcions en el seu catàleg. L'empresa organitza una sortida guiada de 3 hores per a descobrir cales de Sitges i els Colls amb un pícnic i snorkel, una altra de gairebé 5 hores remant entre els penya-segats del Garraf, o una més curta de 2 hores al capvespre per a arribar fins al monument dedicat a la deessa grega Pasífae, un dels elements més representatius de la platja de Vilanova i la Geltrú.

Practicant caiac al Garraf /

Cedida / RocRoi

En els últims anys, les platges s'han omplert de taules de ‘Stand Up Paddle’, o més popularment conegut com paddle surf. Un exercici molt divertit que posa a prova l'equilibri i amb el qual, a més, es poden cremar una gran quantitat de calories. RocRoi lloga tot el necessari per a provar el paddle surf en la seva base de la platja de Ribes Roges, una de les millors platges catalanes per a practicar aquesta activitat per les seves aigües tranquil·les.

Paddle surf a Vilanova i la Geltrú /

Cedida / RocRoi

Descobrir el Pirineu amb activitats a l'aire lliure

El Pirineu català i les seves valls són un espectacle durant aquests mesos. El verd substitueix al blanc hivernal i el clima més suau convida a descobrir un territori ple de pobles amb encant, rutes de muntanya i un munt d'activitats. En aquest sentit, el Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici, l'únic del seu tipus a Catalunya, i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, són dues joies en les quals val la pena perdre's.

Ríos, barrancs, penya-segats, senderes, muntanyes… el racó perfecte per als amants dels esports d'aventura. Un lloc en el qual es pot gaudir del senderisme, del ciclisme o d'altres com el barranquisme o el rafting.

Rafting en família pel riu Noguera Pallaresa

El riu Noguera Pallaresa és un dels millors per a practicar rafting per la bravesa de les seves aigües. Una activitat que es pot gaudir en família, sobretot, per a aquelles que estimen l'adrenalina. En aquest sentit, el tram de riu que passa pel Congost de Collegats és únic. RocRoi organitza una sortida al capvespre en el tram de Baén a Collegats que surt des del pont de Baén, situat a Gerri de la Sal, passa pels ràpids de la Víbora i acaba per les increïbles parets del congost, on es troba, per exemple, L’Argenteria, un monument natural que va inspirar a Gaudí per a construir la Sagrada Família.

El Noguera Pallaresa és el millor riu per practicar rafting /

Cedida / RocRoi

‘Hidrospeed’ i barranquisme a Llavorsí

Seguint amb les activitats aquàtiques, i pujant una mica més el nivell d'adrenalina, o millor, en majúscules: ADRENALINA. L’hidrospeed, baixar un riu sobre una taula subjectada a les mans, és una experiència per a sentir la força de l'aigua i només apte per a les persones més aventureres. RocRoi organitza una activitat guiada que comença en el ràpid “La Rentadora” i passa pels de “la Sirga”, el “Salt de l'Àngel” i finalitza a “L'Illa”, punt on el riu Noguera Pallaresa es bifurca.

L'hidrospeed és una activitat amb molta adrenalina /

Cedida / RocRoi

I per als veritables amants de l'aventura, un dels clàssics és el barranquisme. Prop de Llavorsí es troba el Barranc de l’Estarón Superior, que té una aproximació fàcil i és ideal per a persones que ja s'han iniciat anteriorment. Compta amb alguns rapi'ls molt divertits, el més llarg de 20 metres. RocRoi organitza una sortida guiada des de Llavorsí per a gaudir d'aquest racó únic del Pirineu.

Barranquisme al Pirineu /

Cedida / RocRoi

Més de 500 activitats d'aventura ‘outdoor’ en tota Espanya

RocRoi fa gairebé 30 anys que ofereix activitats d'aventura a l'aire lliure amb un objectiu molt clar: oferir una experiència única als qui confien en ells i sempre amb respecte per l'entorn. La seva activitat va començar al Parc Natural de l'Alt Pirineu i actualment ja compten amb diferents centres a Catalunya, el Pirineu aragonès o Andorra. En la seva pàgina web es poden contractar més de 500 activitats ‘outdoor’ per tota la geografia espanyola.

 

Notícies relacionades