Aquest poble amb molt d’encant de la Costa Brava té un munt de propostes per a no avorrir-se durant les vacances

Lloret de Mar disposa d’una oferta d'experiències per a gaudir del seu entorn natural pensada per a tots els públics i totes les edats

El municipi organitza el Lloret Outdoor Summer Festival amb una programació de música en directe, espectacles, teatre i visites guiades

Lloret de Mar és una destinació de vacances única

Lloret de Mar és una destinació de vacances única / Lloret Turisme

6
Es llegeix en minuts
Pep Canals

A més de gaudir del sol a la platja i donar-se capbussons en la piscina, és important tenir diferents plans perquè cada dia sigui una aventura diferent durant les vacances d'estiu. En aquest sentit, i en plena Costa Brava, es troba una de les millors destinacions del litoral català per a desconnectar de la rutina i no avorrir-se mai.

Lloret de Mar és un municipi amb mil i un racons que descobrir. Té algunes de les platges i cales més impressionants de la Costa Brava, compta amb un ric patrimoni històric que abasta des de l'antiguitat fins a èpoques més recents, i és un entorn perfecte per a practicar esports i activitats a l'aire lliure.

Plans a Lloret de Mar

Amb l'inici de l'estiu, Lloret de Mar està més viu que mai. I és igual si es tracta d'una estada d'uns dies o unes setmanes, els plans per a omplir l'agenda mai s'acaben.

Activitats en l'entorn natural de Lloret de Mar

Com no podia ser d'una altra forma per la seva ubicació, un dels punts forts de Lloret de Mar és la mar. Aquest municipi de la Costa Brava compta amb 9 quilòmetres de costa, que abasten cinc platges i nombroses cales: les platges de Lloret de Mar, Fenals, de Santa Cristina, Canyelles i Boadella i cales com Treumal, Sa Caleta o Cala Banys.

A la platja de Fenals, per exemple, es pot gaudir d'una sortida guiada d’snorkel. Aquesta activitat es duu a terme amb un guia experimentat amb coneixement de la biologia marina per a conèixer la vida que hi ha en les seves aigües. Es tracta d'una activitat ideal per a iniciar-se, però els més experimentats també es poden apuntar a les sortides de nivell més avançat.

Caiac a Lloret de Mar /

Lloret Turisme

Les platges de Lloret de Mar també són ideals per a una altra mena d'esports ‘outdoor’ com el caiac, el paddle surf, el busseig o el coastering, entre altres. Del 22 de juny al 15 de setembre, a més, es realitzen diàriament activitats dirigides gratuïtes de Zumba a les platges de Lloret i Fenals per a començar el dia en plena forma.

Zumba a la platja /

Lloret Turisme

Rutes pel Camí de Ronda a Lloret de Mar

El Camí de Ronda és un altre dels atractius del municipi. Aquesta ruta que uneix la Costa Brava d'extrem a extrem (de Blanes a Portbou) passa per Lloret de Mar i és experiència única per a contemplar la mar i els penya-segats de la Costa Brava mentre es passeja per les seves passarel·les envoltades de vegetació mediterrània.

El camí de ronda pren dues direccions. Si s'opta per anar en direcció a Blanes, es pot gaudir d'un passeig entre boscos de pins i alzines que voregen la costa. És una experiència rodona si s'acaba amb un bany i es contempla el magnífic paisatge des de les passarel·les i miradors que es troben en el tram que uneix les platges de Lloret i Fenals. En cas d'anar en direcció a Tossa de Mar, el passeig es torna una miqueta exigent. És un puja baixa per penya-segats que passen per cales màgiques com a cala Frares o cala Trons.

Camí de ronda al seu pas per Lloret de Mar /

Lloret Turisme

Activitats amb nens a Lloret de Mar

Lloret de Mar també té una programació d’activitats perfectes per a unes vacances amb nens. El taller de biologia marina de la platja de Fenals i el taller treballem en el mar són ideals per a conèixer als organismes que habiten la costa catalana, observant-los de prop en les roques de la platja i en el laboratori marí.

Als més petits de la casa també els apassiona explorar. Amb el taller familiar: la motxilla del bosc, hauran de descobrir un secret que s'amaga en un espai únic, el bosc de Fenals. També es pot optar per la gimcana “L'enigma de Santa Clotilde, on s'hauran de seguir una sèrie de pistes per a trobar el tresor que s'amaga als Jardins de Santa Clotilde, un jardí novecentista situat en un penya-segat amb unes impressionants vistes a la mar i replet de vegetació mediterrània. Tal és la seva bellesa, que es va convertir en un dels escenaris de “House Of The Dragon”, la preqüela de “Joc de Trons”.

Nens participant en la gimcana als Jardins de Santa Clotilde /

Lloret Turisme

Lloret Outdoor Summer Festival

Lloret de Mar ha programat una nova edició del Lloret Outdoor Summer Festival, que aglutina l'oferta cultural del municipi durant els mesos d'estiu. Música en directe, cultura popular, visites guiades, teatre, circ, activitats familiars i espectacles per a gaudir d'una estada plena de propostes diferents.

Cinema a la fresca a Lloret de Mar

Els amants del setè art poden gaudir de la seva passió en diferents punts del municipi aquest estiu. Durant els mesos de juny, juliol i agost s'organitza una sessió setmanal de cinema a la fresca. Una activitat gratuïta que aquesta temporada permetrà veure clàssics com “El viatge de Chihiro”, “Dirty Dancing”, “Retorn al Futur” o “Karate Kid III: Jackien Chan”, entre altres.

Clon Festival i música en directe

La música en directe estarà molt present durant el Lloret Outdoor Summer Festival que, enguany, tindrà una programació de luxe. En el marc del Clon Festival, per exemple, actuaran gratuïtament Capinàs, hi haurà un tribut al Festival de Woodstock de 1969, un altre a Delincuentes i un a Bob Marley, tots ells en la Roca d’En Maig. D'altra banda Scarlets & Femme Sould Band, Mabel Flores i Pirates Rumbversions actuaran a Fenals de Música durant el mes d'agost.

Però una de les dates destacades d'aquest estiu serà el 23 de juliol. En la revetlla de la Festa Major de Santa Cristina, just al passeig Agustí Font hi haurà el concert de Figaflawas i Banda Tropikal.

Actuació del Clon Festival /

Lloret Turisme

Tradicions populars a Lloret de Mar

La cultura popular catalana també estarà molt present aquest estiu a Lloret de Mar. Danses populars i música tradicional es donaran cita durant l'estiu a Lloret de Mar. Els dies de celebració de la Festa Major, podrà gaudir-se del tradicional Correfocs, una de les tradicions més clàssiques de la cultura popular catalana; la diada castellera o la traca final de festa amb el castell de focs artificials.

Les festes de Santa Cristina se celebraran a l’estiu /

Lloret Turisme

Espectacles de circ i teatre a l'aire lliure Lloret de Mar

En el marc del Lloret Outdoor Summer Festival, el municipi acollirà diferents actuacions de teatre i circ. El 10 de juliol la companyia belga Be Flat interpretarà l'obra “Ludo & Arsène”, el 6 d'agost serà el torn de la companyia Le Puant amb “Gran Sonata” i el 23 d'agost “Nüshu” de la companyia Capicua. La primera es podrà gaudir al passeig Verdaguer i la resta a la Roca d’En Maig. Totes elles són propostes gratuïtes.

Passeig pel patrimoni indià de Lloret de Mar

Un dels símbols distintius de Lloret de Mar és el seu passat indià. Molts dels veïns d'aquest poble del litoral català van fer fortuna durant el segle XIX a Amèrica. Mostra d'aquest passat són Can Font, l'única casa museu d'aquest estil conservada a Catalunya; el Museu del Mar – Can Garriga, el passeig Mossèn Jacint Verdaguer, l'antic monestir de Sant Pere del Bosc, o l'església de Sant Romà.

L'església de Sant Romà /

Lloret Turisme

És possible conèixer tots els secrets del passat indià de Lloret a través d'una ruta guiada per aquests racons del municipi i una visita a la casa museu de Can Font.