Neteja

¿Per què la gent està tirant sal pel lavabo a la nit?: el truc que evita moltes malalties

El mètode del vinagre per netejar el vàter, però bé

Descubre por qué deberías tirar sal gruesa al retrete cada noche

Descubre por qué deberías tirar sal gruesa al retrete cada noche / PEXELS

1
Es llegeix en minuts
Pedro G. Cuesta

El lavabo és, segurament, l’espai que més cura requereix a qualsevol llar des del punt de vista higiènic. Mantenir net aquesta estança és tan cansat com necessari, ja que evita contraure malalties per mitjà dels gèrmens i bacteris que s’acumulen a certes zones d’aquesta habitació. Per aquesta raó, recentment ha guanyat notorietat un truc que ajuda a mantenir impol·lut el vàter per mitjà d’un ingredient natural, la sal.

Amb aquest condiment, a més de bicarbonat de sodi i oli essencial de qualsevol fragància, s’aconsegueixen neutralitzar gèrmens i bacteris, alhora que es perfuma el vàter amb una aroma agradable.

Barreja per desinfectar

Notícies relacionades

Per aconseguir aquesta barreja ideal per a la neteja n’hi ha prou d’agafar un bol i abocar-hi 250 grams de bicarbonat, la mateixa quantitat de sal dobla i, finalment, 25 gotes d’oli essencial. Després d’obtenir la mixtura desitjada, s’aconsella aplicar-la abans d’anar a dormir, de manera que la substància tingui temps per eliminar microorganismes, dissoldre la calç i perfumar.

Al matí següent, és recomanable bullir una olla amb aigua per abocar-la al vàter i estirar la cadena; d’aquesta manera s’aconsegueix que el lavabo es vegi més net i faci bona olor. És important portar a terme aquests passos almenys una vegada al mes, per tal de mantenir incontaminat el vàter i desinfectar-ne les canonades.