Animals

Deu accions que el teu gos odia de tu

extra/dog-g33127a586_1920.jpg

extra/dog-g33127a586_1920.jpg

2
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

Els gossos són considerats els millors amics de l’home. Aquesta afirmació es deu a diversos motius, però el principal és que és l’animal més fidel i mai t’abandona. Però com qualsevol ésser viu, als nostres gossos no els agraden certes actituds o accions i poden generar una petita picabaralla amb l’amo.

Alguns dels components de la llista són inevitables però n’hi ha d’altres que no.

Deu accions que als gossos no els agraden

Bufar-los. És una acció que no els agrada gens i menys si és al nas, perquè volen mantenir-lo humit, o a les orelles. Tampoc suporten que els fiquis el dit per l’orella i es poden sobresaltar.

Abraçar-los. Aquest acte és molt comú entre els humans com a signe d’afecte cap a una persona, però en el cas dels gossos perceben que els estàs limitant el moviment i se senten incòmodes.

Estrènyer-los les galtes. Aquest comportament és totalment evitable. A més, no els agrada gens en especial si li toquen el bigoti ja que perden capacitat sensorial.

Posar-los la corretja. Evidentment i a causa de les restriccions en diverses zones, aquesta acció és inevitable. No els agrada perquè els treus mobilitat, i no poden ensumar i explorar, per això se senten emmordassats.

Tallar-los les ungles. Per a ells no és còmode ja que són sensibles a les potes, especialment quan són cadells. Tot i que s’ha de fer per la seva higiene i la seva salut.

Tocar-li la planta de la pota. La part tova de la pota és la que entra en contacte amb el terra, ho odien perquè els fa pessigolles i és una part molt important del seu cos. És un comportament que s’ha d’evitar.

Banyar-los. Hi ha casos i casos. A alguns els agrada l’aigua i a d’altres, no. Però gairebé tots odien que els banyis utilitzant sabó. Però per al benestar de tots és una acció que s’ha de realitzar. Pots premiar-lo quan tingui un bon comportament.

Que la casa no estigui neta. Atès que són molt sensibles a les olors, detecten ràpidament quan una casa està neta i quan no. S’han d’evitar olors molt fortes i limitar l’ús d’ambientador.

Notícies relacionades

Tocar el seu menjar. En aquest aspecte també s’assemblen als éssers humans perquè no els agrada gens que els toquin el seu menjar. Tampoc prometis menjar que després no els donaràs.

Que surtis de casa sense ell. És complicat també per a nosaltres, però les obligacions ens marquen el dia a dia i no ens queda més remei. El mateix sentiment de no veure’l el tindran ells. Quan tornis, dona-li tot el teu afecte.

Temes:

Gossos