Consells pràctics

Paper d'alumini a la paella: el secret dels restaurants que cada cop més gent copia

VÍDEO: PI STUDIO

1
Es llegeix en minuts
Manuel Riu

Hi ha alguns trucs senzills i barats que poden resoldre problemes domèstics comuns. Un simple full de paper d'alumini en una olla, cassola o paella alta amb aigua bullent, combinada amb uns quants ingredients comuns, pot retornar la brillantor original a coberts i estris de cuina vells.

Aquest enginyós mètode no només és eficaç, sinó que també evita la necessitat d'utilitzar productes químics agressius i, sovint, cars. Un mètode que apliquen alguns restaurants.

Els coberts vells, sobretot els d'acer inoxidable o plata, poden perdre brillantor amb el temps. Això es deu a l'oxidació, que crea una capa opaca a la superfície. Aquest consell combina:

  • L'acció química del bicarbonat de sodi: ajuda a descompondre els residus i neutralitzar les olors.

  • Les propietats de l'alumini: L'alumini crea una reacció electroquímica amb les sals de l'aigua, ajudant a eliminar els dipòsits d'oxidació.

  • La calor de l'aigua bullent: Accelera el procés fent que les reaccions químiques siguin més eficaces.

Material i ingredients necessaris: 1 full de paper d'alumini, 1 litre d'aigua, 1 cullerada de bicarbonat de sodi, 1/2 cullerada de sucre, cassola, tisores.

Prepara la solució: Aboca 1 litre d'aigua en un recipient de cuina (pot ser olla, cassola, casset o paella alta). Afegeix 1 cullerada de bicarbonat de sodi i 1/2 cullerada de sucre. Barreja bé per dissoldre els ingredients.

Prepara el paper d'alumini: Agafa un full de paper d'alumini i talla'l per la meitat amb unes tisores. Divideix cada meitat en 4 trossos iguals. Enrotlla cada tros fins a formar una bola compacta.

Bullir la solució

Porta l'aigua a ebullició i, un cop que l'aigua estigui bullint, submergeix les boles de paper d'alumini a l'olla.

Netejar els coberts

Col·loca els coberts vells (forquilles, ganivets, culleres) al recipient. Deixa'ls en remull durant 10 minuts, mantenint un bull suau.

Notícies relacionades

Acabat

Treu els coberts de l'olla, casset o paella alta amb unes pinces o una escumadora. Renta'ls bé amb aigua tèbia i una mica de sabó per eliminar qualsevol residu. Eixuga'ls amb un drap net i admira la seva nova brillantor.