Bon menjar
Aquest és el plat que cal provar sí o sí del restaurant més antic de Barcelona
Plats senzills, ben cuinats i molt enfocats a la cuina tradicional catalana són el vaixell insígnia d'aquest projecte

El reconeixement i fama dels restaurants va i ve depenent de molts factors diferents. Bon menjar, un servei excel·lent, una ubicació ideal o fins i tot una bona comunicació amb el món exterior poden influir en l'ascens o també en la caiguda de qualsevol restaurant que no cuidi la totalitat d'aspectes perquè el client sàpiga que està en un bon lloc per menjar.
En altres casos, el temps i el bon fer a través dels anys són els dos factors que atorguen a un restaurant les bones valoracions que fan augmentar la seva fama. És el cas del restaurant més antic de Barcelona que, amb més de 200 anys oferint menjar als barcelonins, se situa en una posició molt ben considerada per tots els seus clients.
Des de 1786
Es tracta de Can Culleretes, el restaurant regentat per les germanes Agut -Montserrat i Alicia-, que compten amb l'ajuda de cinc fills i el marit de l'Alicia. L'establiment va fer un pas cap a un retorn a l'essència del local, després que, amb els anys, l'hagués perduda, quan Sisco Agut i Sussi Manubens van agafar les regnes del restaurant, que va néixer el 1786, l'any 1958. La filosofia desitjada era molt senzilla: menjar bé i a bon preu.
Aquesta filosofia es manté avui dia i són innombrables els clients satisfets que gaudeixen d'un menjar tradicional català i que mantenen el sentit que té el restaurant des de fa anys. Plats senzills, ben cuinats i molt enfocats a la cuina tradicional catalana són el vaixell insígnia d'aquest projecte.
Menjar al Gòtic
En un espai amb un encant especial, que conserva elements decoratius com ceràmiques o grans pintures costumistes de l'època modernista a les parets, però que també exposa centenars de fotografies de comensals famosos, el menjar no perd protagonisme centrant tota l'atenció dels comensals.
Notícies relacionadesEntre els plats més emblemàtics d'aquest restaurant, situat al Gòtic, a Ciutat Vella, es troben elaboracions com els seus famosos canelons de carn o de brandada de bacallà i espinacs, el garró de vedella guisat amb rovellons, el garrí a la catalana, l'ànec amb prunes, el rap a l'all cremat i la crema de flam.
Tot i que la seva carta és extensa hi ha uns imprescindibles que caracteritzen aquest local. La seva escudella és un plat molt reconfortant, ideal per començar qualsevol àpat. Si ets fan de la carn de caça no et pots perdre el seu civet de senglar amb xocolata, un tipus d'elaboració amb molta història. Finalment, i per arrodonir l'experiència immersiva en la cuina tradicional de Catalunya, la crema catalana compleix el seu comès amb matrícula d'honor.
- Els Mossos volen que els forenses aclareixin si Tenneco causa càncer
- Tribunals Qui és Inés Guardiola, l'advocada que ha aconseguit l'absolució de Dani Alves
- Tribunals El TSJC absol Alves d’agressió sexual a una jove a la discoteca Sutton
- 57.000 persones cribrades El test de sang en femta és tan eficaç com la colonoscòpia per detectar càncer de còlon, segons l’estudi més gran fins ara
- Pressupostos prorrogats El Govern avisa que no es podrà mantenir la gratuïtat de Rodalies sense un nou suplement de crèdit
- Criança El pediatre Carlos González explica la importància de la dependència emocional amb els fills: "Tots tenim una dependència dels nostres pares..."
- Amb Liam Neeson El racó de Sant Cugat del Vallès que està ja en la història del cinema
- BÀSQUET Chimezie Metu s’operarà d’una greu lesió la setmana que ve als EUA
- Motociclisme Jorge Martín: "Aquest no és el meu Mundial, serà l’any que ve"
- Moda Rita Miller Atelier ‘capbussa ’ les seves nòvies en un spa de luxe