Bon menjar
Aquest és el plat que cal provar sí o sí del restaurant més antic de Barcelona
Plats senzills, ben cuinats i molt enfocats a la cuina tradicional catalana són el vaixell insígnia d'aquest projecte

El reconeixement i fama dels restaurants va i ve depenent de molts factors diferents. Bon menjar, un servei excel·lent, una ubicació ideal o fins i tot una bona comunicació amb el món exterior poden influir en l'ascens o també en la caiguda de qualsevol restaurant que no cuidi la totalitat d'aspectes perquè el client sàpiga que està en un bon lloc per menjar.
En altres casos, el temps i el bon fer a través dels anys són els dos factors que atorguen a un restaurant les bones valoracions que fan augmentar la seva fama. És el cas del restaurant més antic de Barcelona que, amb més de 200 anys oferint menjar als barcelonins, se situa en una posició molt ben considerada per tots els seus clients.
Des de 1786
Es tracta de Can Culleretes, el restaurant regentat per les germanes Agut -Montserrat i Alicia-, que compten amb l'ajuda de cinc fills i el marit de l'Alicia. L'establiment va fer un pas cap a un retorn a l'essència del local, després que, amb els anys, l'hagués perduda, quan Sisco Agut i Sussi Manubens van agafar les regnes del restaurant, que va néixer el 1786, l'any 1958. La filosofia desitjada era molt senzilla: menjar bé i a bon preu.
Aquesta filosofia es manté avui dia i són innombrables els clients satisfets que gaudeixen d'un menjar tradicional català i que mantenen el sentit que té el restaurant des de fa anys. Plats senzills, ben cuinats i molt enfocats a la cuina tradicional catalana són el vaixell insígnia d'aquest projecte.
Menjar al Gòtic
En un espai amb un encant especial, que conserva elements decoratius com ceràmiques o grans pintures costumistes de l'època modernista a les parets, però que també exposa centenars de fotografies de comensals famosos, el menjar no perd protagonisme centrant tota l'atenció dels comensals.
Notícies relacionadesEntre els plats més emblemàtics d'aquest restaurant, situat al Gòtic, a Ciutat Vella, es troben elaboracions com els seus famosos canelons de carn o de brandada de bacallà i espinacs, el garró de vedella guisat amb rovellons, el garrí a la catalana, l'ànec amb prunes, el rap a l'all cremat i la crema de flam.
Tot i que la seva carta és extensa hi ha uns imprescindibles que caracteritzen aquest local. La seva escudella és un plat molt reconfortant, ideal per començar qualsevol àpat. Si ets fan de la carn de caça no et pots perdre el seu civet de senglar amb xocolata, un tipus d'elaboració amb molta història. Finalment, i per arrodonir l'experiència immersiva en la cuina tradicional de Catalunya, la crema catalana compleix el seu comès amb matrícula d'honor.
- Barcelonejant Així és el jardí viral de Barcelona amb més de 200.000 flors
- Districte de Ciutat Vella El tràfic de fàrmacs per crear la ‘droga dels pobres’ s’expandeix a la zona més vulnerable de Barcelona
- A les 40 setmanes L’alcalde de Girona Lluc Salellas anuncia la mort del seu fill no nat «de manera inesperada»
- La lliga de campions Adeu, Champions; ‘ciao’, Ancelotti
- L’anàlisi La remuntada mai va ser real
- Desembarcament Els avantatges i els perills de portar l’esperit de ‘Sálvame’ a TVE: «Són personatges televisius difícils de domar»
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- EUA ¿Caos o mètode? L’Acord de Mar-a-Lago, el pla que donaria un sentit a la guerra comercial de Trump
- Setmana Santa Els Bombers encadenen 13 rescats a la muntanya en poc més de 24 hores
- Dia del Llibre La festa de Sant Jordi d’‘abril’ d’EL PERIÓDICO brinda en honor a les dues ‘superagents’ Carmen Balcells i Antonia Kerrigan