Cultura

Viladecans vol recuperar els seus cines

L'Ajuntament demana la col·laboració de l'Institut Català de Finances per tornar a posar en funcionament les sales que gestionava Lauren

foto-cine-lauren

foto-cine-lauren

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

El Ple Municipal de Viladecans aprova per unanimitat demanar la col·laboració de l'Institut Català de Finances per desencallar la situació que pateixen els cines de Viladecans, un equipament tancat des del març de 2013 quan l'empresa Lauren va plegar veles. 

El complex de cines Lauren Viladecans constava de deu sales amb una capacitat per a 2.200 espectadors. Inaugurats el 2000, els multicines disposaven de la tecnologia més avançada en imatge i so del moment.

No obstant, el 2011 el Grup Lauren Exhibición SL va tancar i, com a conseqüència de diferents processos judicials i mercantils, els drets que tenia sobre les sales es van adjudicar a l'Institut Catalá de Finances (ICF) i altres entitats bancàries.

Com a conseqüència de la crisi i els deutes, els cines Lauren de Viladecans van cessar definitivament la seva activitat el 4 d'abril de 2013. Actualment el  ICF és l'entitat que compta amb la part més gran de participació en la titularitat del cine –un 30%- i les seves decisions poden ser definitives per al futur de l'equipament.

L'ICF és una entitat financera pública propietat de la Generalitat de Catalunya i, per això, l'Ajuntament de Viladecans li demana col·laboració perquè lideri el procés amb la finalitat de trobar una solució per facilitar la recuperació dels cines.

La tinenta d'alcalde d'Empreses, Innovació i Ocupació, Elena Alarcón, explica que “a més de generar activitat, el cine té un valor cultural i d'oci important i l'hem de recuperar per garantir als nostres veïns una oferta cultural variada i de qualitat”.

Notícies relacionades

Des de l'Ajuntament insisteixen que “Viladecans vol recuperar la seva relació, gairebé ininterrompuda des de 1923, amb el món del cine”. Al municipi van arribar a conviure fins a quatre sales estables de projecció cinematogràfica amb el Cine Viladecans, que va iniciar la seva activitat el 1923 i la va mantenir fins a mitjans dels anys setanta, el Cine Modern, que va obrir el 1929 i també va estar actiu fins a mitjans dels setanta, de la mateixa manera que el cine del Centre Parroquial de l'església Sant Joan Baptista, que havia començat les seves primeres projeccions el 1950. L'últim a tancar va ser el Cine Avenia a finals dels vuitanta, després d'haver sigut punt de trobada d'amants del cine durant gairebé 30 anys.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Cine Cinemes