EL CAS ES QUEDA A BARCELONA

L'Audiència manté en un jutjat de Barcelona la causa per desordres públics contra Tamara Carrasco

Defensa que no és possible saber des d'on es va enviar l'àudio pel qual s'investiga l'activista i declina deixar el cas en mans del jutjat de Gavà

L'advocat de la membre dels CDR, que continua sense poder sortir de Viladecans, assegura que demanarà aquest mateix divendres el cessament de les mesures cautelars

foto 3483638

foto 3483638

2
Es llegeix en minuts
ACN

L’Audiència de Barcelona ha acordat mantenir al Jutjat d’Instrucció 24 de la capital catalana la causa per presumptes desordres públics seguida contral’activista  de ViladecansTamara Carrasco, rebutjant així que quedi en mans d’un jutjat de Gavà (Baix Llobregat), tal com s’havia plantejat.

L’Audiència Nacional es va inhibir de la causa que havia obert contra ella al novembre i des d’aleshores l’activista i el seu advocat estaven pendents de quin jutjat assumirà el cas, mentre continuen vigents les mesures cautelars que l’Audiència va determinarcontinuen vigents les mesures cautelars, que impedeixen a Carrasco sortir del terme municipal de Viladecans, on viu. 

Després del rebuig de l’Audiència Nacional a jutjar Tamara i el també activista Adrià Carrasco –fugit a Bèlgica– per delictes de terrorisme i rebel·lió, el cas va passar en mans del Jutjat d’Instrucció 24 de Barcelona, que investigaria tots dos per un delicte de desordres públics, però aquest es va inhibir al gener a favor del de Gavà.

Per a la seva decisió, l’Audiència de Barcelona va argumentar que el principal indici contra Tamara Carrasco era un àudio difós en xarxes socials en què suposadament cridava a fer talls de carreteres el 26 i el 27 de març de 2018 –que podria ser un suposat delicte de difusió o crida a desordres–, missatges que no estaven relacionats amb Barcelona, per la qual cosa decidia enviar les actuacions als jutjats corresponents al domicili de l’activista, a Viladecans.

Però el Jutjat de Gavà també es va oposar a portar el cas, per la qual cosa finalment ha sigut l’Audiència de Barcelona la que ha decidit qui ha d’instruir la causa. Així, aquesta Audiència considera que ara mateix no se sap des d’on es va enviar l’àudio pel qual s’investiga la Tamara i remarca que no consta que el Jutjat 24 “hagués dut a terme la més mínima diligència d’investigació” per aclarir-ho, i la magistrada va retreure que s’inhibís a Gavà sense ni tan sols haver pres declaració a Carrasco.

La defensa demanarà el cessament de les mesures cautelars

D’altra banda, l’advocat de la investigada, Benet Salellas, ha assegurat que demanarà aquest mateix divendres al jutjat barceloní que posi fi a la mesura de confinament de la seva clienta, que fa que no pot sortir del seu municipi des d’abril del 2018. Salellas s’ha mostrat “satisfet” per comptar ja amb un jutjat que instrueixi el cas, però ha retret que hagin hagut d’esperar “sis mesos” per a això.

Notícies relacionades

“L’única acusació és per un delicte de desordres públics per incitació per l’emissió de missatges”, diu l’advocat, per a la qual cosa el codi penal “fins i tot preveu que sigui castigada només amb una pena de multa”. Per això, insisteix que demanaran que cessi una mesura que titllen d’“excepcional” i “desproporcionada”.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

CDR