30 municipis
El Baix Llobregat ja compta amb un pla comarcal per «combatre el canvi climàtic»
Es tracta d’una eina «que planteja un conjunt d’actuacions d’àmbit supralocal i comarcal per avançar cap a l’adaptació»
El consell d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat s’ha reunit aquest dimecres a la seu del Consell Comarcal per aprovar el Pla de Resiliència al Canvi Climàtic de la comarca. Es tracta d’un document que té l’objectiu «de fer més resilient el Baix Llobregat respecte als impactes del canvi climàtic», segons ha informat el CC en un comunicat.
El document, elaborat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, planteja 45 accions per reduir aquest impacte negatiu i incrementar la resiliència dels 30 municipis de la comarca.
La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, ha donat pas a presentar el Pla, destacant que es tracta d’«una eina que, a partir de l’anàlisi de les principals vulnerabilitats de la comarca en relació amb els efectes del canvi climàtic, planteja un conjunt d’actuacions d’àmbit supralocal i comarcal per avançar cap a l’adaptació del canvi climàtic».
El pla agrupa una trentena d’accions en set eixos diferents i, a més, integra accions d’altres plans com el Pla d’Accions de Muntanyes del Baix, el Pla de Gestió i Desenvolupament del Parc Agrari del Baix Llobregat i el Pla de Gestió i Desenvolupament del Parc Rural del Montserrat, que volen fomentar la ramaderia extensiva o preveuen aprofitar la fusta i la biomassa per generar energia.
Coordinació municipal i supramunicipal
L’acte ha comptat amb la participació de diversos membres de la Diputació de Barcelona, entre ells la gerent de Serveis de Medi Ambient, Imma Pruna. Ha sigut l’encarregada d’explicar que el pla elabora una estratègia conjunta per a adaptació al canvi climàtic amb tots els municipis que formen part de la comarca i estableix una acció coordinada.
El conseller de Medi Ambient, Jordi Carbonell, ha introduït la presentació del Pla posant l’accent en el fet que «el canvi climàtic és ja una realitat que afecta la comarca del Baix Llobregat en l’àmbit econòmic, social i ambiental i constitueix un dels reptes més grans a afrontar tots els nivells». Carbonell ha afirmat que «per reduir l’impacte és necessari, d’una banda, prendre mesures de mitigació que redueixin les causes que motiven el canvi climàtic, i, de l’altra, gestionar els efectes existents i futurs de la crisi climàtica i adaptar-nos-hi de la millor manera possible».
Notícies relacionadesEl document, a més, recull accions que sobrepassen els límits dels termes municipals i que requereixen una acció conjunta del territori. Entre les quals, hi ha l’adopció de criteris comuns per fomentar el verd urbà i millorar la biodiversitat o la realització de plans de gestió forestal que incloguin diferents localitats d’un mateix massís.
Més notícies del Baix Llobregat a l’edició local d’EL PERIÓDICO
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia