Nou reptes

‘InnoDelta Hack’: les ciutats del Baix Llobregat busquen empreses per innovar en logística sostenible

  • L’ocupació hotelera al Baix Llobregat recupera xifres prepandèmia

  • «Vulneracions urbanístiques»: així justifica l’AMB les sancions del Parc Agrari del Baix Llobregat

‘InnoDelta Hack’: les ciutats del Baix Llobregat busquen empreses per innovar en logística sostenible

ayuntamiento de viladecans

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els ajuntaments de Viladecans, Sant Boi, el Prat de Llobregat, Gavà i Castelldefels, conjuntament amb l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE), presenten l’InnoDelta Hack, es tracta d’una iniciativa d’innovació oberta a les empreses del territori centrada en el desenvolupament de la logística sostenible.

A la ‘hackató’, tindrà un mes de durada, set empreses llançaran nou reptes sobre logística sostenible a altres empreses, ‘start-ups’ i persones emprenedores professionals per trobar solucions tecnològiques a problemes de gestió i distribució.

L’equip o equips guanyadors de l’InnoDelta Hack podran testejar la solució guanyadora en un entorn real com seran les mateixes empreses que han participat en els reptes territorials.

¿Com funcionaran les sessions?

Notícies relacionades

La primera de les sessions consistirà en una ponència i formació d’equips, i tindrà lloc a Castelldefels el dia 3 de juny. Aquesta jornada obrirà una setmana de treball ‘online’ amb mentors fins al dia 10 de juny, quan se celebrarà la segona ‘worksession’, al Prat de Llobregat, on es presentarà una ponència sobre logística. El dissabte següent, a Gavà, la ponència serà sobre economia circular, i el dia 1 de juliol, a Viladecans, es presentaran els projectes i tindrà lloc la ponència final.

No obstant, des de l’organització afirmen que «el projecte planteja un repte molt real i relacionat amb el territori del Delta, que connecta i treballa solucions amb diferents perfils creatius i mentors experts». No obstant, les persones participants tindran la possibilitat d’implementar un pilot de la seva solució en una empresa del territori i accelerar o incubar el seu projecte a la Xarxa InnoDelta de Labs Locals. A més, les empreses tindran accés a recursos dels laboratoris i assessorament expert en diferents àrees com logística, tecnologia, economia circular i pla de negoci, a més de realitzar ‘networking’ amb altres participants, experts i empreses líders que podrien implementar o comprar la seva idea o el seu talent.