Troba el teu habitatge a barcelona

nous negocis

La revolució immobiliària

«Hem d'acostumar a compartir-nos espais», afirma Carlos Pierre, de Badi

El 2050, 7 de cada 10 persones viuran a les zones urbanes, un 12% més que en l'actualitat

zentauroepp47997379 economia startups  hesperia190503192903

zentauroepp47997379 economia startups hesperia190503192903 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

És una de les activitats econòmiques més antigues però s’està transformant a marxes forçades a causa de l’empenta de les ‘start-ups’. Aquesta és la realitat del sector immobiliari, que en els últims anys ha experimentat una digitalització accelerada que ha canviat la manera en què les persones compren, venen o lloguen una vivenda. El canvi de paradigma, com sol ser habitual, no ha vingut gràcies a les companyies tradicionals del sector, sinó d’empreses emergents que han irromput amb molta força. Carlos Pierre de Badi i Alejandro Artacho de Spotahome, fundadors de dues de les principals ‘start-ups’ ‘proptech’ (enfocades al sector immobiliari) espanyoles, es van donar cita a l’Hotel Hesperia Tower durant l’EU-Startups Summit per debatre sobre el futur del lloguer de pisos.

“Cada vegada hi ha més persones a les ciutats però les urbs no poden créixer indefinidament. La tendència és inevitable, ens hem d’acostumar a compartir espais”, valora Carlos Pierre de Badi. Segons dades de la ‘start-up’ barcelonina, el 2050 set de cada deu persones viuran a les zones urbanes, un 12% més que en l’actualitat. Aquesta situació empenyerà els preus del lloguer encara més a l’alça, i això no farà més que accentuar l’escalada de les rendes a ciutats com Barcelona (el preu del lloguer ha augmentat un 45% des del 2013), Madrid (30,7%) o València (42,7%). L’app de Badi és present a grans ciutats com Barcelona, Madrid, Londres, París i Roma i l’objectiu de l’empresa és començar a operar a Berlín aquest any.

Notícies relacionades

Tot i que Espanya continua sent un dels països europeus amb menys vivenda de lloguer, el cert és que arrendar és una opció que es va obrint pas. Si a això li afegim que les grans urbs competeixen pel millor talent i això incentiva la mobilitat internacional dels treballadors, trobem alguns dels motius que expliquen l’aparició d’una empresa com Spotahome. “A través de la nostra plataforma pots fer un tour virtual que et permet fer-te una idea completament fidedigna del pis. Si t’agrada, només has de reservar-lo, esperar a la confirmació del lloguer i fixar una data d’entrada”, explica Alejandro Artacho, de Spotahome. Des de la seva fundació el 2014 la companyia ha generat 177 milions d’euros en contractes de lloguer.

Tant Badi com Spotahome són dos referents del proptech a Espanya. La companyia dirigida per Carlos Pierre ha generat 39 milions d’euros des de la seva fundació, mentre que la ‘start-up’ d’Alejandro Artacho ha captat 72 milions en 5 anys.