sector immobiliari
Amat Immobiliaris detecta un descens en els contractes de lloguer
La firma catalana atribueix el retrocés a la falta d'oferta i els elevats preus dels arrendaments
zentauroepp41557649 guifre homedes amat inmobiliaris180111175112 /
Amat Immobiliaris ha firmat un 2 % menys de contractes de lloguer en el primer semestre de l’any en comparació al mateix període de l’any anterior, un resultat que atribueix a la «demora» del mercat provocada per la falta d’oferta de vivendes i els alts preus mitjans dels lloguers.
Aquests mals resultats contrasten amb la previsió que va fer la companyia a començaments d’any que hi hauria una recuperació de l’oferta que al seu torn portaria a l’estabilització dels preus dels lloguers, un mercat caracteritzat per una alta demanda.
En una trobada amb periodistes, el director general d’Amat Immobiliaris, Guifré Homedes, ha explicat que una de les raons per les quals no s’han complert aquestes expectatives són els llargs retards en l’entrega de projectes d’obra nova finalitzada per «obstacles administratius» o la falta de subministrament elèctric.
Homedes ha posat com a exemple el total de 83 pisos de lloguer que la immobiliària catalana té buits a la comarca del Baix Llobregat (Barcelona) per la «lentitud» de l’Administració i perquè Endesa encara no els ha proveït de subministrament elèctric.
La falta de subministrament elèctric per part d’Endesa també va impedir a l’empresa la venda de 350 immobles més d’obra nova entre les comarques del Baix Llobregat i el Maresme, tot i que la immobiliària va aconseguir resoldre el problema.
Homedes creu que l’alentiment del mercat del lloguer en el primer semestre del 2019 es deu també a la «inseguretat jurídica» provocada pels dos processos electorals i l’impuls de fins a set canvis legislatius al mercat immobiliari, que ha qualificat de «partidistes i a curt termini».
A la ciutat de Barcelona, Amat Immobiliaris ha arrendat immobles per una mitjana de 1.214 euros mensuals, i tenint en compte que el preu mitjà dels lloguers en el conjunt de la ciutat se situa en 944 euros mensuals, ha arribat a la conclusió que els preus «ja han tocat sostre».
Respecte als resultats globals de vendes, l’empresa ha aconseguit incrementar la xifra d’operacions un 2% i un 9% el seu volum de comercialitzacions durant el primer semestre d’aquest any, tot i que per zones s’han donat tendències dispars.
És el cas, per exemple, de les vendes de segona mà, que han caigut un 8% a Barcelona amb preus d’entre 350.000 i 400.000 euros, mentre que han augmentat un 20 % i un 10% a les oficines d’Amat a Sant Cugat del Vallès i Sant Just Desvern, respectivament.
Notícies relacionadesEn el segment d’obra nova, la immobiliària ha aconseguit vendre una mitjana d’entre 7 i 8 vivendes al mes fins a formalitzar 150 operacions durant el primer semestre del 2019.
Finalment, a la seva cartera de vivendes de luxe, Amat Immobiliaris ha destacat la baixada de la demanda internacional a Barcelona a favor d’altres ciutats de Portugal i Itàlia, que a causa de la seva flexibilitat fiscal, resulten més atractives per als compradors estrangers.
- Els Mossos confirmen l’espionatge amb Pegasus a tres excaps de l’ANC
- Els Comuns no recolzaran els comptes del Govern si no es bonifica la T-usual
- L’habitatge es converteix en el principal problema dels catalans
- Imputat el germà de Sánchez per tràfic d’influències i prevaricació
- La pressió interna tomba el líder del PSOE de Madrid