ENTREVISTA YOTELE

Jordi Hurtado: «Et trobes amb concursants del planter de 'Saber y ganar' cada vegada que fas zàping»

Parlem amb el presentador el dia en què el concurs de La 2 de TVE compleix 23 anys ininterromputs

jordi-hurtado

jordi-hurtado

4
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

‘Saber y ganar’ compleix aquest dilluns 23 anys d’emissions ininterrompudes a les tardes de La 2. El concurs de preguntes i respostes es manté com el programa més vist de la cadena amb Jordi Hurtado com a mestre de cerimònies, que considera que gran part de l’èxit rau en els concursants. Coincidint amb una data tan especial per a ell, YOTELE ha xerrat amb el presentador sobre la seva evolució al capdavant del format. 

¿Quina és la clau perquè ‘Saber y ganar’ compleixi 23 anys ininterromputs en antena?

Els concursants en són una part importantíssima. Sense ells no seguiríem. És fonamental que siguin bons i que funcionin. El que hem aconseguit és una gran fidelitat per part de l’espectador. Tenim molts espectadors que ens esperen, i que fins i tot ens veuen ‘online’, perquè la manera de veure televisió ha canviat. Ara es pot veure el programa a través de la tauleta.

¿Com ha canviat la seva manera de presentar en tot aquest temps?

Crec que el que ha canviat és que tinc més taules. Estic molt còmode i estic en un format que m’agrada i en què em sento molt lliure perquè faig el que vull. El director em deixa fer i dir el que vulgui, perquè no hi ha guió. 

A més, continua acompanyat per Juanjo Cardenal...

Fem un tàndem extraordinari, perquè tot ens ho inventem sense dir-nos res. Òbviament, les preguntes no, però anem creant il·lusions de cara a l’espectador i amb el que diuen els concursants.

Sou ja vells coneguts perquè també vau treballar junts a ‘Si lo sé no vengo’...

Era un format molt original i molt ingenu. Em vaig divertir molt fent-ho. Tenia tant ritme que als nens els encantava. Era ajuntar proves d’habilitat en què putejàvem moltíssim el concursant i amb aquest mític ‘Atenció, pregunta’, una cosa que va néixer perquè el Juanjo i jo ens trepitjàvem molt en els primers programes. Vam haver de trobar aquesta solució perquè era un embolic...

¿Com és la relació amb els concursants?

El pas dels dies fa que hi hagi més bon rotllo entre nosaltres, però, tot i que hi siguin un o dos dies, les persones queden molt contentes i agraïdes pel bon tracte que els donem. Quan entren al plató, els diu que disfrutin, ja que això no és un examen ni unes oposicions. Hi ha gent que arriba atacadíssima i que només diu que aguantaran un programa. Els concursants agraeixen que parlis amb ells per tranquil·litzar-los. Crec que el resultat és molt millor.

¿Es veu molt amb els exconcursants?

Amb ells tenim més tracte quan ens veiem en els aniversaris o en els especials. De manera anecdòtica en aquest sentit, et puc explicar que Los Dispersos, de ‘Boom’, van venir a la copa de Nadal de la productora de ‘Saber y ganar’. Tenien un dia lliure i, al gravar a Barcelona, s’hi van passar. Óscar ho va publicar en el seu perfil de Twitter.

¿Teniu grup de WhatsApp?

No. Estar en un grup amb concursants seria vici [rialles]. Ells sí i, a més, fan quedades i disfruten d’algunes finalitats de setmanes gastronòmiques i culturals. Allà hi són tots. 

A més, a molts d’ells els podem veure en els concursos d’altres cadenes...

Et trobes amb concursants del planter de ‘Saber y ganar’ cada vegada que fas zàping. David Leo i Rafa Castaño, concursants d’‘El tirón’, van passar per ‘Saber y ganar’. Los Dispersos, de ‘Boom’, també. Los Lobos es van conèixer i van néixer aquí. La majoria dels ‘caçadors’ d’‘El cazador’ són alguns dels nostres magnífics. És bestial. 

Parlant de Los Lobos, molts recordem el vídeo que vas gravar després de la mort de José Pinto. ¿Com recordes aquell dia? 

Va ser molt fort. Em van donar la notícia al final d’una gravació. Al ser estar gravat amb un mes d’antelació, em van demanar que féssim un vídeo perquè fos emès abans del programa. Jo vaig demanar que em donessin un moment i, al trobar-nos en plena època de ‘fake news’, vaig preguntar si era veritat. Al dir-me que estava contrastat per diverses fonts, em vaig lamentar i el vam gravar per enllaçar-lo amb el senyal de Madrid. 

Canviant de tema, ¿parla molt amb els altres presentadors de concursos?

Amb ells sí que m’envio missatges. No tenim un grup conjunt, però sí que parlo amb Christian Gálvez, Jorge Fernández, Juanra Bonet... Tenim molt bon rotllo. Em tracten sempre amb molt d’afecte i jo n’estic encantat. És més, per exemple, el Jorge i jo vam gravar junts un anunci per a una aerolínia.

Vivim una època en què el concurs és un gènere estrella entre l’audiència. ¿Per què creu que els espectadors veuen cada vegada més aquest tipus de formats?

Tenen èxit perquè la gent també juga des de casa. El públic se sent identificat amb aquest concursant que està participant. A l’haver-hi moltes proves amb preguntes de dues opcions, veuen més fàcilment la resposta. Per això molta gent diu que a casa n’encerten moltes. 

¿Li han fet alguna proposta professional en aquest temps?

Sí, però cap de deshonesta. 

Notícies relacionades

¿Quin programa haurien d’oferir-li per canviar d’aire i deixar ‘Saber y ganar’?

Hauria de ser una proposta molt divertida i entretinguda, però no deixaré ‘Saber y ganar’.