GRAN ACOLLIDA

La Sexta aconsegueix més de 100.000 firmes en un dia per demanar que la inversió en ciència s'elevi al 2%

La inversió en ciència d'Espanya es troba en l'1,24%, molt per sota del 2,1% de la mitjana europea

lasexta

lasexta

2
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

La Sexta ha posat en marxa ‘Objectivo 2%’ una causa empresa a través d’una recollida de firmes en el seu moviment de Responsabilitat Corporativa, Constantes y Vitales, per demanar un pacte entre tots els partits polítics que elevi la inversió en ciència a aquest percentatge del producte interior brut (PIB). La resposta dels ciutadans a aquesta iniciativa ha sigut rotunda, ja que en només un dia ha rebut el recolzament de més de 100.000 persones.

El ‘claim’ de la campanya és «Perquè no podem esperar», ja que tal com recull Atresmedia en un comunicat, ha arribat l’hora d’actuar amb determinació per invertir en ciència. La mitjana europea en R+D se situa en el 2,12%, a prop del 3% en els països més desenvolupats. No obstant, Espanya es troba en l’1,24%, cosa que planteja una bretxa respecte al nostre entorn i un desavantatge en les expectatives de creixement al nostre país.

 Una situació que pot veure’s agreujada per la crisi del coronavirus, però que irremeiablement per això es presenta com una oportunitat única, en la qual la societat està plenament conscienciada de la seva necessitat, per invertir en ciència com a via de protecció sociosanitària i mostra de desenvolupament com país.

La Sexta s’aboca amb ‘Objetivo 2%’

Notícies relacionades

Les notícies i programes d’actualitat de la televisió d’Atresmedia (‘laSexta Noticias’, ‘laSexta Noche’, ‘El Objetivo de Ana Pastor’, ‘laSexta Clave’, ‘Más vale tarde’), al costat del desplegament en xarxes socials i a constantesyvitales.com, es bolquen amb aquesta causa que es va presentar ahir a ‘Al Rojo Vivo’. Mamen Mendizábal, ambaixadora de Constantes y Vitales, posa veu a les píndoles i peces de televisió que s’emeten a La Sexta.

Unes peces avalades per la participació de grans noms de la ciència i la investigació al nostre país: el director de l’Institut Oncològic, Jesús García-Foncillas; la professora d’investigació del CSIC, Ángela Nieto; el president de la Comissió Nacional d’Oncologia Mèdica, d’ASEICA i de FESEO, Alfredo Carrato; la subdirectora de la Fundació General CSIC (FGCSIC), María Sanz Vicente; el president de l’AECC i de la Fundació Científica AECC, Ramón Reyes, i la catedràtica de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica, María José Alonso, tots ells al seu torn membres del Comitè d’Experts de Constantes y Vitales.

Temes:

La Sexta