Entrevista YOTELE
Silma López, Teresa Riott i Paula Malia sobre ‘Valeria’: «El sexe és un altre dels protagonistes de la sèrie»
La segona temporada de ‘Valeria’ ja està disponible a Netflix
L’exitosa sèrie ‘Valeria’ estrena avui la seva segona temporada a ‘Netflix’. Aquesta nova entrega de l’adaptació dels llibres d’Elísabet Benavent, composta per vuit capítols, arriba carregada de noves experiències entre les quatre amigues que no deixaran indiferents els espectadors. A YOTELE, parlem amb Silma López, Teresa Riott i Paula Malia, tres de les protagonistes de la sèrie ja disponible a la plataforma de vídeo.
¿Què ens trobarem en aquesta segona temporada de ‘Valeria’? (Silma López) La gent es trobarà el més gran en tots els sentits. Aquesta temporada és molt completa i passen moltíssimes coses, les amigues encara estem més juntes i es desenvolupen trames de cada una d’elles per separat molt interessants. Cada personatge fa un salt de maduresa aprofitant l’arribada dels 30 anys.
(Teresa Riott) Veurem les llums i les ombres dels personatges. Patiran molt i ficaran bastant la pota, però també veurem els seus moments de glòria, sempre juntes, això sí.
(Paula Malia) En la meva opinió, la clau d’aquesta temporada és que absolutament tot ho fan juntes. És un encert, perquè tot passa pel grup d’amigues.
¿Quina és l’evolució dels vostres personatges? (S) Tinc la sensació que la Lola en la primera temporada començava d’una manera, després semblava que canviaria, però en realitat es va quedar al mateix punt de partida. En aquesta temporada el meu personatge s’adonarà de certes limitacions que té, necessitarà sí o sí el recolzament del seu grup d’amigues i creixerà com a persona.
(P) Amb la Carmen encara va a a més el debat entre la parella i la feina. Això ho tornarem a veure, però a mesura que van avançant els capítols madura molt i posa límits. Hi ha un moment en què totes fan un acte de fe i comencen a agafar les regnes de la seva vida.
(T) Es pot dir que la Nerea està tot just sortida de l’adolescència. En aquesta temporada es donarà a conèixer en un món molt diferent per a ella després de la seva maduresa. Tindrà la sort de tenir les seves amigues i altres personatges que la socorreran perquè ella s’amarri a un salvavides que necessitarà.
¿Apareix més sexe en aquesta temporada que l’anterior? (P) Hi ha moltíssim més sexe, sense lloc a dubte. El sexe és un altre protagonista d’aquesta sèrie.
¿Coneixies els llibres de ‘Valeria’, d’Elísabet Benavent, abans que us oferissin donar vida als seus personatges? (S) Jo no els coneixia, però em vaig adonar que tothom al meu voltant ja els havia llegit.
(T) Jo tampoc els coneixia, però tant homes com dones que coneixia els havien llegit. Ara ja he acabat els 3 primers, em falta el quart.
(P) Jo he de reconèixer que tampoc. Em vaig llegir el primer quan estàvem en el procés de càsting i el segon el vaig reprendre moltíssim més tard, perquè al cap i a la fi la sèrie és una adaptació del que passa als llibres. Ara mateix vaig per la meitat del tercer.
¿Guardeu característiques en comú entre la vostra personalitat i la del vostre personatge? (S) Hi ha aspectes en què sí que em sento identificada, però hi ha d’altres amb què no tinc res a veure. La importància de les amigues en la seva vida és igual per a mi que per a la Lola. Totes dues tenim un humor irònic i en aquest sentit ens assemblem bastant.
(T) La veritat, vaig tenir molta sort amb el meu personatge, no podria fer-ne cap altre, perquè amb qui em sento més identificada és amb la Nerea. Totes dues som fredes, iròniques, taxatives...
(P) Totes dues som molt dolces, una mica matusseres, tendres... Som semblants, però jo sé posar fre a situacions dramàtiques abans que el meu personatge i no causo els desastres que causa ella.
¿Què opineu respecte a la visibilitat de realitats com la LGTBI o el feminisme en una sèrie amb un públic tan ampli com és el de ‘Valeria’?(P) Un dels objectius bàsics que té la ficció és ajudar a crear noves realitats perquè després passin a la vida real. Per a mi és un deure que tenim.
Notícies relacionades(T) Agafar realitats que existeixen i donar visibilitat perquè es normalitzin i es difonguin a través de la nostra plataforma és ideal. És genial que s’hagi fet aquest canvi dels personatges dels llibres a la sèrie, com a espectadora ho agraeixo molt. En aquesta temporada, a part, també podrem veure un altre tipus de realitats, com la de l’assetjament.
(S) El que no podem fer és involucionar com a societat. Hi ha coses que quan jo era petita no es veien. Mai vaig veure a la televisió que uns xavals menors d’edat linxessin algú fins a matar-lo. Si una sèrie pot portar una denúncia i visibilitzar d’una manera sana el que tots volem com a societat cívica, perfecte.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Es trenca el tabú dels sacerdots enamorats
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"