Reflexió

Dani Mateo rememora la seva desafortunada broma amb la bandera d’Espanya: «La meva mare estava destruïda»

Dani Mateo rememora la seva desafortunada broma amb la bandera d’Espanya: «La meva mare estava destruïda»

Atresmedia

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

El pròxim octubre, el polèmic esquetx en què Dani Mateo se sonava el nas amb la bandera d’Espanya, complirà cinc anys. La comentada escena va ser molt criticada pels espanyols i per la justícia que va acabar imputant l’humorista per «ultratge» a la bandera del nostre país, no obstant, la causa va ser arxivada al ser considerada «una actuació humorística».

Cinc anys més tard, el mateix presentador ha parlat sobre la polèmica en una entrevista per a ‘Triunfitas amb traumitas’, el pòdcast que Samantha Gilabert i Chica Sobresalto presenten a Podimo. Dani Mateo va assegurar que si s’hagués fet en el dia d’avui, l’enrenou hauria sigut el mateix o més, justificant l’esdevingut amb el canvi d’una bandera LGTBIQ+ a una d’Espanya en un municipi lleonès.

Dani Mateo va explicar com es va gestar l’esquetx: «Estàvem en un moment de les banderes als balcons, a les polseres... i era com l’autèntica Espanya davant l’Espanya arc de Sant Martí. En aquell moment aquesta bandera era d’uns espanyols contra altres espanyols i vam voler fer la referència que és un tros de tela, és un símbol, però és més important l’ésser humà que hi ha sota de la bandera».

Notícies relacionades

Malgrat les seves explicacions, hi va haver molta gent que no ho va entendre d’aquesta manera i les xarxes van cremar immediatament: «Ho vaig passar malament perquè no soc mala gent i vaig rebre molts missatges», va començar reflexionant. D’altra banda, l’humorista va confessar la inutilitat que va suposar sortir a demanar disculpes: «Tothom que em va atacar, ja m’odiava per sortir en aquest programa».

Més enllà de tot els projectes que va perdre, el presentador va tancar el tema amb el patiment que van haver d’afrontar els seus familiars: «La pitjor part va ser veure la meva mare destruïda, els insultaven pel carrer... També cal reconèixer que treballar a ‘El intemerdio’ és un esport de risc. Si et dediques a ballar davant el toro, alguna vegada t’envesteix, però bé».

Temes:

Atresmedia