Oxfam Intermón Trailwalker: suma't al repte i forma part del canvi

Els darrers 30 anys els desastres relacionats amb el clima s'han triplicat. La DANA a la Comunitat Valenciana ens ha mostrat la cara més cruel del canvi climàtic i de les seves conseqüències. Sequeres, inundacions, tornados i huracans estan canviant les vides de milions de persones, dificultant-los l'accés a aigua potable i condemnant-ne moltes a la pobresa, a deixar casa seva i a convertir-se en refugiades climàtiques.


Contingut ofert per:
Logo Oxfam Intermón


Per fer front a la crisi climàtica i garantir l'accés a aigua segura a 100.000 persones de comunitats vulnerables de l'Àfrica, l'Àsia i l'Amèrica Llatina Oxfam Intermón organitza una nova edició de l'Oxfam Intermon Trailwalker.



Viu una experiència inoblidable, viu un repte en equip

La prova, que s'ha celebrat en més d'una desena de països, acaba de complir 40 anys, des de la seva creació a Oxfam Hong Kong. A Espanya va començar a celebrar-se el 2011 i des de llavors ha mobilitzat més de 32.000 participants, recollint més de 8 milions d'euros i consolidant-se com el desafiament esportiu i solidari més gran del nostre país.

L’Oxfam Intermon Trailwalker no és una carrera, és un repte en equip que “enganxa” tant pel seu vessant esportiu com per estar vinculat a una causa solidària. A més, com que és una prova per equips i amb diferents distàncies, permet compartir una experiència inoblidable amb família, amistats i/o col·legues de feina. Tots caminant o corrent junts en una mateixa direcció, perseguint el mateix objectiu.

No es una carrera, es un reto en equipo

L'edició 2025

La propera edició, per a la qual ja estan obertes les inscripcions, se celebrarà el 5 i el 6 d'abril a Girona i el 31 de maig a Madrid (San Lorenzo de El Escorial) En aquesta ocasió la prova gironina constarà de quatre modalitats: 100 km, 55 km, 25 km i 10 km. La distància de 100 km s'ha de completar en un màxim de 32 hores, començarà el dissabte 5 i discorrerà per la Via Verda de Girona, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols. La prova de 55 km, amb sortida el dissabte 5 a Olot, arribarà fins a Salt i s'ha de fer en menys de 16 hores. La novetat d’aquest any és la distància de 25 km a completar en un màxim de 6 hores, començarà a Olot i tindrà la meta situada a les Planes d'Hostoles. Per últim, la de 10 km tindrà lloc el diumenge 6 d'abril entre Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols i s'ha de perllongar menys de 4 hores.

Les distàncies de 100 km i 55 km es fan en equips de 4 participants que caminen i 1 o 2 persones de suport. La distància de 25 km es realitza en equips de 4 a 6 persones marxadores (en aquest cas no cal equip de suport).

No es una carrera, es un reto en equipo

Aconsegueix donatius

Abans de la prova, cada equip de 100 km, 55 km i 25 km es compromet a recaptar un mínim de 1.500 euros amb l'objectiu de fer front a la crisi climàtica. En el cas de la distància de 10 km, la recaptació ha d'assolir els 500 euros per equip. Amb aquests donatius Oxfam Intermón facilitarà kits d’higiene familiar, latrines d’emergència i fonts d’aigua potable a comunitats vulnerables a l'Àfrica, l'Àsia i l'Amèrica Llatina que ho necessiten. Per fer-se una idea, amb 1.500 euros es pot fer arribar aigua a més de 30 famílies i en la darrera edició, la del 2024, hi van participar més de 2.300 persones i es van recaptar més de 350.000 euros.

La recaptació de fons es fa directament en una pàgina d'equip que s'activa automàticament en fer la inscripció i que de forma directa i transparent trasllada els donatius a les causes d'Oxfam Intermón. En aquest espai l'equip es pot presentar amb una foto i un text que expliqui les raons per participar en el Trailwalker, promoure la part social del repte i animar les persones de l'entorn a fer donatius. A més, també es poden utilitzar per difondre activitats solidàries que l'equip idea per recaptar fons: un berenar, un torneig de futbol, un mercat ambulant, recerca de patrocinadors… Com més recapti l'equip, més gran serà l'ajuda.

No es una carrera, es un reto en equipo

Edurne Pasaban, ambaixadora de luxe

Un any més, l'Oxfam Intermon Trailwalker compta com a ambaixadora de luxe amb Edurne Pasaban, testimoni sobre el terreny de la situació que viuen moltes persones vulnerables a causa del canvi climàtic.

El 2023 l'alpinista d'origen basc va viatjar a Guatemala, un dels deu països més afectats per l'emergència climàtica i que cada any pateix més sequera, més inundacions i més desastres naturals. Al país centreamericà l'esportista va conèixer de primera mà els efectes de la crisi climàtica al Corredor Seco, així com els projectes finançats en part gràcies a les donacions dels equips Trailwalker que canvien #KilómetrosPorAgua. La seva experiència va quedar plasmada al documental “El fin de la eterna primavera”.



Top